2 Temmuz 2012 Pazartesi

TAZE BEZELYE ÇORBASI - Et Sulu, Taze Sebze Çorbası - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  8 su bardağı et suyu, 2 baş soğan, 5 su bardağı dolusu taze iç bezelye, 1 demet maydanoz, 20 yaprak yeşil salata, 1 kahve kaşığı karbonat, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı tereyağı, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN ; Küp şeklinde doğranmış, 40 küçük parça, bayat ekmek  HAZIRLANIŞI :  Derin bir tencereye, 8 su bardağı et suyu boşaltılarak, orta hararetli ateşte, kaynatılır. Kaynadıktan sonra rendelenmiş soğan, yıkanarak temizlenen ve küçük parçalara doğranan, yeşil salata, yıkandıktan sonra ince kıyılmış maydanoz ile yıkanan iç bezelyeler tencereye ilave edilir. 1 kahve kaşığı karbonat da eklenerek, yaklaşık 1 saat kadar kaynatılır. Ateşten alınarak, el blenderinden geçirilip, püre haline getirilir. Yeterli miktarda tuz ve karabiber ilave edilerek, karıştırılır ve tencere, tekrar orta hararetli ateşe oturtulup, yaklaşık 10 dakika daha kaynatılıp, ateşten alınır. Gerekirse biraz daha et suyu ilave edilebilir. Diğer tarafta, tereyağı ile zeytinyağı iyice kızdırılır. Küp biçiminde kesilmiş bayat ekmekler, yağın içine atılarak, kevgir ile karıştırılarak, kızartılır. Çorba, büyük servis kasesine boşaltılır. Kızartılan ekmekler, yağı ile birlikte, çorbanın üzerine dökülür ve sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.   * İstenirse; Bayat ekmekler kızartılıp, kevgir ile çıkarıldıktan sonra tavada kalan yağa 1 tatlı kaşığı kırmızı biber ilave edilerek kızdırılır ve çorbanın üzerine dökülür. Fakat, bu şekilde pişirilen çorba, mide rahatsızlığı olan kişilere tavsiye edilmez.      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder