3 Ağustos 2012 Cuma

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - REYHANLI, KIZILCIKLI TARHANA ÇORBASI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

MALZEMELER :  1 tane kuru soğan, 2 diş sarımsak, 1 su bardağı kızılcıklı tarhana, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 5 su bardağı içme suyu, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN;  1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çay bardağı ince kıyılmış reyhan yaprağı   HAZIRLANIŞI : Kuru soğanın kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra küp küp doğranır. Sarımsakların kabukları soyulur, yıkanıp kurulanır. Çorba tenceresinde, zeytinyağı ısıtılır. Doğranmış kuru soğanlar ilave edilir. Sarımsaklar, bütün olarak ilave edilir. Kısık ateşte kavrulan, soğan ve sarımsaklara, içme suyunda ezilmiş kızılcık tarhanası ve içme suyu ilave edilir ve tahta bir kaşık ile sürekli olarak karıştırılarak, pişirilir. Çorba kıvam alınca, ateşten alınır. Üzeri için; sos tavasında tereyağı eritilir. İçine, kıyılmış reyhan yaprakları ilave edilerek, 1-2 dakika kavrulur ve çorbaya ilave edilir. Çorba, büyük porselen çorbalığa boşaltılarak, sofraya götürülür ve sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder