25 Ağustos 2012 Cumartesi

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - REYHANLI, KURU BÖRÜLCE ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  600 gr. kuru börülce, 1 çay bardağı buğday, 6 su bardağı içme suyu, 1 tutam tarçın, yarım çorba kaşığı tereyağı, yeterli miktarda tuz  SOSU İÇİN; 1 demet taze reyhan veya 1 çorba kaşığı kuru reyhan, 1 çorba kaşığı tereyağı   HAZIRLANIŞI :  Kuru börülce, bol su ile iyice yıkanır. Tencerede, 6 su bardağı içme suyu, yarım çorba kaşığı tereyağı, 1 tutam tuz ile birlikte, orta hararetli ateşte kaynamaya bırakılır. Kaynayınca içine, yıkanmış ve suyu süzdürülmüş, kuru börülceler boşaltılarak, haşlanır. Suyu süzdürülmez. Buğdaylar, iyice yıkanır ve börülcenin haşlandığı suya ilave edilerek, buğdaylar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Bir tutam tarçın ilave edilir. Tuzu kontrol edilerek, gerekiyorsa ilave edilir. Çorba, bir taşım daha kaynatılarak, ateşten alınır. Sos tavasında, tereyağı eritilir. Taze reyhan yaprakları, iyice yıkanıp, kurulanır ve ince ince kıyılarak, sos tavasında eritilen tereyağına ilave edilerek, kızdırılır ve çorbaya ilave edilir. Taze reyhan yerine, 1 çorba kaşığı kuru reyhan da kullanılabilir. Pişen çorba, büyük porselen çorbalığa boşaltılarak, sofraya götürülür ve sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.      * Çorba taşarsa, kepçe para etmez.  - Atasözü -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder