3 Ağustos 2012 Cuma

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - SEBZE SULU MISIR ÇORBASI ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

MALZEMELER :  1 baş küçük kuru soğan, 1 tane patates, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 4 tane mısır koçanı, 1 çay bardağı süt, 4 su bardağı içme suyu, çay kaşığının ucu ile her renkten taze çekilmiş karabiber, yeterli miktarda tuz  ÜZERİ İÇİN ; 1 tane arpacık soğanı, 50 gr. yağsız dana kıyması, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz  HAZIRLANIŞI : Kuru soğanın kabukları soyulur, yıkanır, kurulandıktan sonra incecik çentilir. Sarımsağın kabukları soyulur ve incecik kıyılır. Çorba tenceresinde, zeytinyağı ısıtılır. Kuru soğanlar koyularak, şeffaflaşıncaya kadar, kavrulur. Patateslerin kabukları soyulur, yıkanır ve kurulandıktan sonra küçük küpler halinde doğranır. Kavrulmakta olan soğanlara, kıyılmış sarımsaklarla birlikte ilave edilir. Kavurmaya devam edilir. Kavrulduktan sonra süt ve sebze suyu ilave edilir ve tahta kaşık ile karıştırılır. Tencerenin kapağı kapatılır ve kaynamaya bırakılır. Mısır koçanı dik olarak tutulur ve tırtıllı bir bıçak ile taneleri, koçanından, kesilerek ayrılır. Mısır koçanından ayrılan, mısır taneleri, çorbaya ilave edilir. Ateş kısılır ve tencerenin kapağı kapalı olarak, yaklaşık 15- 20 dakika kaynatılır. Kaynayınca, karabiber ve tuz ilave edilir. Ateşten alınır ve el blenderinden geçirilerek püre haline getirilen çorba, tekrar kısık ateşe koyularak, bir taşım kaynatılır ve ateşten alınır. Çorba, büyük porselen çorbalığa boşaltılır. Üzeri için; Zeytinyağı ısıtılır, arpacık soğanının kabukları soyulur ve küçük küçük doğranarak, zeytinyağına ilave edilip, kavrulur. Kıyma ilave edilerek, kavurmaya devam edilir. İyice kavrulunca, maydanoz ilave edilir. Karıştırılır ve çorbaya ilave edilir. Sofraya götürülen çorba, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder