3 Ağustos 2012 Cuma

KIRMIZI MERCİMEKLİ, BULGURLU ÇORBA ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  2 tane kuru soğan, 1 su bardağı kırmızı mercimek, yarım su bardağı ince bulgur, 6 su bardağı sıcak içme suyu, 1 tatlı kaşığı kırmızı biber salçası, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, yeterli miktarda tuz  ÜZERİ İÇİN :  1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı kurutulmuş reyhan, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber   HAZIRLANIŞI :  Kırmızı mercimek ve bulgur, bol su ile yıkanır. Suyu süzdürülür. Çorba tenceresine koyulur. Salçalar ve sıcak su eklenir. Orta hararetli ateşte, ara sıra tahta kaşık ile karıştırılarak, pişirilir. Kuru soğanlar, ince ince çentilerek, ilave edilir. Toz kırmızı biber ve tuz ilave edilir. Soğanlar pişince, çorba ateşten alınır. Büyük çorba kasesine boşaltılır. Üzeri için; sos tavasında, tereyağı eritilir. İçine kuru reyhan ve kırmızı pul biber ilave edilip karıştırılır ve çorbanın üzerinde gezdirilerek, çorbaya ilave edilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder