2 Ekim 2015 Cuma

ÇORBA YANI - BAYAT EKMEKLİ KREP - ( 8-10 kişilik ) - Ilık veya Soğuk Servis -

 
- Çorba Yanı - Bayat ekmekli krep -
 *** MALZEMELER :  4 dilim bayat ekmek, 4 tane yumurta, 2 su bardağı süt, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 3 çay bardağı un, 1 küçük paket kabartma tozu, yeterli miktarda tuz   *Tavayı yağlamak için az miktarda tereyağı    ** HAZIRLANIŞI :  Bayat ekmekler, mutfak robotundan geçirilir. Karıştırma kabına boşaltılır. Süt ilave edilerek, ıslatılır. Yumurtalar, un, kabartma tozu ve tuz ilave edilip, iyice karıştırılır. Yanmaz tava tereyağı ile çok az yağlanır. Kısık ateşte ısıtıldıktan sonra hazırlanan krep hamurundan 1 çorba kepçesi dökülür ve tava sallanarak, eşit olarak yayılması sağlanır. Bir yüzü piştikten sonra alt üst edilerek, diğer yüzü de pişirilir. Alt ve üst kısmı pişirilen krepler, krep tavasından alınarak, kâğıt peçete serilmiş tabağa koyulur. Üzeri kâğıt peçete ile örtülür. Hazırlanan krep malzemesi bitinceye kadar aynı işleme devam edilir. Pişen krepler, rulo şeklinde sarılır ve iki parmak kalınlığında dilimlenerek, servis tabağına yerleştirilir. Hazırlanan çorbalar eşliğinde sofraya götürülerek, ılık veya soğuk servis yapılır.        * Bilhassa, soğuk çorba yanları için idealdir.    Afiyet olsun.                                                                                                                            
- Çorba yanı - Bayat ekmekli krep -
- Çorba Yanı - Bayat ekmekli krep -
- Çorba Yanı - Bayat ekmekli krep -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder