29 Eylül 2017 Cuma

EZOGELİN ÇORBASI - GAZİANTEP MUTFAĞI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -


- Ezogelin Çorbası -
   MALZEMELER :  1 tane kuru soğan, 1 su bardağı kırmızı mercimek, 1 Türk kahvesi fincanı bulgur, yarım Türk kahvesi fincanı pirinç, 6-7 su bardağı kemikli et suyu, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı biber  salçası, 1 tatlı kaşığı kuru nane, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, yeterli miktarda karabiber ve tuz    HAZIRLANIŞI :  Kırmızı mercimek, bulgur ve pirinç yıkanır ve çorba tenceresine koyulur. Üzerine et suyu boşaltılır. Tuz serpilir. Orta hararetli ateşte, mercimekler açılıncaya kadar pişirilir. Pişerken üzerinde biriken köpükler delikli kaşık ile toplanarak, tencereden çıkartılır. Diğer tarafta; kuru soğanın kabukları soyularak, küp küp doğranır. Sos tavasına tereyağı koyularak, orta hararetli ateşte eritilir. Doğranan kuru soğanlar koyulur. Karıştırılarak hafifçe kavrulduktan sonra salça koyularak karıştırılır ve biraz daha kavrulur. Kuru nane ilave edilir. Karıştırılır ve ateşten alınır. Pişen çorbaya boşaltılır. Kırmızı pul biber ile karabiber serpilerek, karıştırılır. 1-2 taşım daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. Sıcak servis yapılır.    Afiyet olsun.                                                   
- Ezogelin Çorbası -

- Ezogelin Çorbası -

- Ezogelin Çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder