7 Şubat 2019 Perşembe

BAYAT EKMEK ÇORBASI - TUNCELİ MUTFAĞI - ( 4 kişilik )

  MALZEMELER : Bayatlamış yarım ekmek, 4 su bardağı et suyu, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 su bardağı süt, 2 tane yumurta, birkaç dal maydanoz, yeterli miktarda karabiber ve tuz   HAZIRLANIŞI : Bayat ekmek, lokmalık parçalar halinde, ince ince kesilerek, çorba tenceresine koyulur. Üzerine, et suyu boşaltılır. Orta hararetli ateşte, ekmekler ezilinceye kadar kaynatılır. Tereyağı, karabiber ve tuz ilave edilerek,  bir taşım daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. Yumurta sarıları ile süt iyice karıştırıldıktan sonra yavaşça çorbaya ilave edilirken, çorba sürekli olarak karıştırılır.Yıkanan maydanoz yaprakları, ince ince kıyılarak, hazırlanan çorbanın üzerine serpiştirilir. Sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder