8 Şubat 2019 Cuma

SOĞUK ROKA ÇORBASI ( 4 kişilik )

   MALZEMELER :  1 demet roka, 1 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 4 su bardağı su, 1 su bardağı soğuk süt, karabiber ve tuz   ÜZERİ İÇİN; Limon kabuğu rendesi   HAZIRLANIŞI : Çorba tenceresine zeytinyağı koyularak, orta hararetli ateşte ısıtılır. Un ilave edilir. Un kokusu çıkıncaya kadar karıştırılarak, kavrulur. Su, karabiber ve tuz ilave edilir. Çırpma teli ile karıştırılarak, hafifçe kıvam alıncaya kadar pişirilir. Pişince, ateşten alınarak, soğumaya bırakılır. Soğurken, ara sıra karıştırılır. Soğuyunca, soğuk süt koyulup, karıştırılır. Roka yaprakları ayıklanır. Bol su ile yıkanır. İnce ince kıyılır. Çorba servis edileceği zaman, soğuyan çorbaya ilave edilip, karıştırılır.  ÜZERİNE; Limon kabuğu rendesi serpiştirilir. Soğuk servis yapılır.   Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder