7 Şubat 2019 Perşembe

SOĞUK YAZ ÇORBASI - İSTANBUL MUTFAĞI - ( 4 kişilik )

   MALZEMELER : 3 kâse yoğurt, 1 su bardağı soğuk su, 1 tane orta boy salatalık, 1 tane orta boy kırmızı turp, 2 tane katı haşlanmış yumurta, 2 diş sarımsak, 2 dal dereotu, 2 dal taze nane, yeterli miktarda tuz  ÜZERİ İÇİN ; 4 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı   HAZIRLANIŞI : Büyük cam kâseye yoğurt koyulur. Üzerine yavaş yavaş soğuk su ilave edilirken, çırpma teli ile karıştırılır. Yıkanmış salatalık ve kırmızı turp küçük küçük doğranarak, çırpılmış yoğurda ilave edilir. Katı haşlanmış yumurtanın kabukları soyulduktan sonra küçük küçük doğranarak, kâsedeki karışıma eklenir. Tuz ile dövülmüş sarımsak, yıkandıktan sonra ince kıyılmış dereotu ve nane yaprakları da eklenip, karıştırıldıktan sonra buzdolabında en az 2 -3 saat soğutulur. Soğuyan çorba, 4 çorba kâsesine pay edilir. ÜZERİ; Sızma zeytinyağı ile süslenir. Buz küpleri eşliğinde, soğuk servis yapılır.    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder