7 Şubat 2019 Perşembe

SOĞUK ÇORBA - ANKARA MUTFAĞI - ( 4 kişilik )

 MALZEMELER : 1 su bardağı pirinç, 1 su bardağı süzme yoğurt, 4 su bardağı soğuk su, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN ; 1 çorba kaşığı tereyağı, yeterli miktarda kıyılmış taze nane yaprağı   HAZIRLANIŞI : Büyük cam kâseye, yoğurt koyulur. Üzerine, yavaş yavaş soğuk su ilave edilerek, çırpma teli ile karıştırılır. Pirinçler yıkanıp, haşlandıktan sonra çırpılan yoğurda ilave edilir. Tuz serpilip, karıştırılan çorba, buzdolabında en az 2-3 saat bekletilerek, soğutulur. Soğuyan çorba, 4 çorba kâsesine pay edilir. ÜZERİNE; Kızdırılmış tereyağı dökülür. Yıkandıktan sonra ince kıyılmış taze nane yaprakları serpiştirilir. Buz küpleri eşliğinde, soğuk servis yapılır.   Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder