11 Şubat 2019 Pazartesi

YERELMASI ÇORBASI - DİYET ÇORBASI - ( 4 kişilik ) - 95 kalori -

   MALZEMELER : 250 gr. yerelması, 1 tane orta boy patates, 2 diş sarımsak, 5 su bardağı su, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 3 dal dereotu, birkaç tutam tuz   HAZIRLANIŞI : Yerelmaları ile patatesin kabukları soyulur. Yıkandıktan sonra doğranarak, çorba tenceresine koyulur. Zeytinyağı ve kabukları soyulmuş sarımsaklar ilave edilerek, orta hararetli ateşte, yerelmaları yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişerken üzerinde biriken köpükler, delikli kaşık ile toplanarak, atılır. Pişince, blenderden geçirilerek, ezilir. Bir taşım daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. Yıkandıktan sonra ince kıyılmış dereotu ile tuz ilave edilip, karıştırılır. Sıcak servis yapılır.    Afiyet olsun.   * İsteğe bağlı olarak, limon da sıkılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder