22 Kasım 2013 Cuma

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBA YANI BURMA ÇUBUKLARI - 8-10 kişilik -

   *   MALZEMELER :  3 su bardağı buğday unu, 1 su bardağı mısır unu, 1 çay bardağı yoğurt veya süt, yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 çay kaşığı mahlep, 1 çay kaşığı sirke veya limon suyu, 1 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı tarçın  HAMURUN ÜSTÜNE ; 2 çorba kaşığı tahin, 1 çay bardağı ince dövülmüş ceviz içi, 1 çorba kaşığı susam, 1 tutam tarçın tozu  ÜZERİ İÇİN ; 1 çorba kaşığı yoğurt veya 2 çorba kaşığı süt, 1 çorba kaşığı zeytinyağı  HAZIRLANIŞI :  Yoğurma kabına, unlar elenir. İçine; mahlep, kabartma tozu ve tuz karıştırılır. Ortası havuz şeklinde açılır. Bu havuza, yoğurt, zeytinyağı, sirke veya limon suyu ilave edilir ve karıştırılır. Yanlardaki unlar, yavaş yavaş içeriye çekilerek, kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde edilir. Hamurun üzeri, temiz nemli bir bez ile örtülerek, yarım saat kadar dinlendirilir. Fırın 180 C derecede ısıtılır. Biraz un serpilerek, tekrar yoğrulur ve un serpilmiş hamur tahtası üzerinde, oklava yardımı ile yaklaşık 1 cm. kalınlığında, daire şeklinde açılır. Hamurun içine; tahin, ince dövülmüş ceviz, susam, bir tutam tarçın serpilip yayılır. Unlanmış bıçak kullanılarak, hamurdan 2 cm. kalınlığında uzun çubuklar kesilir. İki ucundan tutularak, ters yönlere doğru burulur. Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerine; yoğurt veya süt ile çırpılmış zeytinyağı sürülür. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir ve pişince, fırından alınır. Servis tabağına yerleştirilir. Sofraya götürülerek, hazırlanan çorbaların yanında, ılık veya soğuk olarak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder