26 Kasım 2013 Salı
SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - BALIK SULU ACI ÇORBA - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 4 su bardağı balık suyu, 1 çorba kaşığı mısır unu, 1 çorba kaşığı tarhana, 1 tane defne yaprağı, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1-2 tutam taze çekilmiş her renkten karabiber, küçük boy kırmızı acı biberin yarısından kesilmiş bir parça acı biber, yeterli miktarda tuz, acı kırmızı pul veya toz biber HAZIRLANIŞI : Balık suyu, çorba tenceresine boşaltılır. Tencere orta hararetli ateşe oturtulur. İçine, birtane defne yaprağı, zeytinyağı, karabiber, acı biber, bir miktar tuz ilave edilir. Tarhana ile mısır unu ayrı bir kapta karıştırılır ve çorba tenceresinin içine serpiştirilir. Şimşir kaşık ile sürekli karıştırılarak, kaynatılır. Kaynamaya başlayınca, ateş kısılır. Çorba tenceresinin kapağı kapatılır. Ara sıra karıştırılarak, pişirilir. Çorba koyulaşıp kıvam alınca, ateşten alınır. İçinden defne yaprağı çıkarılır. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. Çorba kâselerine pay edilir. Acı kırmızı toz veya pul biber eşliğinde sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. * İsteğe bağlı olarak, çorbanın üzerine çekirdekleri çıkarılmış kızılcık da serpiştirilebilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder