16 Kasım 2013 Cumartesi
SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - KEFİRLİ HİNDİ KÖFTELİ ÇORBA - ( 8 kişilik ) - Soğuk Çorba -
MALZEMELER : 8 su bardağı kefir, Hindi Köfteleri İçin Malzemeler ; 1 tane kuru soğan, 2 diş sarımsak, 1 limon kabuğu rendesi, 2 tatlı kaşığı ince kıyılmış maydanoz - kişniş veya tere, 350 gr. pişmiş ve didilmiş hindi göğüs eti, 2 tane ekmek dilimi ( kabukları çıkarıldıktan sonra ıslatılıp, suyu sıkılmış ve ufalanmış ), 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 yumurta, 4 çorba kaşığı un, köfteleri kızartmak için yeterli miktarda zeytinyağı, yeterli miktarda kırmızı pul biber ve tuz HAZIRLANIŞI : Hindi köfteleri için; Kuru soğanın ve sarımsağın kabukları soyulur, yıkanıp kurulandıktan sonra yoğurma kabına rendelenir. limon kabuğu rendesi, kıyılmış maydanoz - kişniş veya tere, didilmiş hindi göğüs eti, ufalanmış ekmek içi, yumurta, yeterli miktarda tuz ilave edilir. İyice yoğrulur. Yoğrulan malzemeden küçük parçalar koparılır. El içinde yuvarlanarak, küçük top köfteler oluşturulur. Un serpilmiş tepsiye koyulur. Tepsi sallanarak, köftelerin una bulanması sağlanır. Zeytinyağı, orta hararetli ateşte kızdırılır. Hazırlanan hindi köfteleri içine atılarak, kızartılır. Kızaran köfteler, yağının emilmesi için, kâğıt peçete üzerine çıkartılır. Çorba servis kâsesine, soğuyan köfteler koyulur. Üzerine, kefir boşaltılır. Kırmızı pul biber serpilir. En az 2 saat buzdolabında soğutulduktan sonra soğuk servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder