26 Kasım 2013 Salı

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - ROKALI, BALIK SULU, ACI BİBERLİ OVMAÇ ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  4 su bardağı balık suyu, 2 su bardağı içme suyu, yarım demet roka, küçük boy acı biberin yarısının yarısı, yeterli miktarda tuz   HAMURU İÇİN; 1 çay bardağı buğday unu, 1 çay bardağı mısır unu, 1 tane yumurta, yarım çay bardağı kadar içme suyu, yarım çay kaşığı tuz   HAZIRLANIŞI :  Balık suyu, içme suyu, acı biber ve bir miktar tuz çorba tenceresine koyularak, kaynamaya bırakılır. Diğer tarafta; hamur yoğurma kabına, buğday unu, mısır unu ve tuz koyularak, karıştırılır.Unun ortası havuz şeklinde açılır. Bu havuza yumurta kırılıp, karıştırılır. Yanlardaki unlar yavaşça toplanarak ve azar azar su ilave edilerek, sert bir hamur oluşturulur. Bu hamurdan biraz alınıp, elle ovulmak suğretiyle küçük topcuklar oluşturulur ve bu topçuklar, kaynamakta olan balık sulu suya, azar azar atılırlar. Birbirlerine yapışmamaları için, şimşir kaşık ile karıştırılırlar. Küçük topcuklar pişip, çorba kıvam alınca ateşten alınır. Rokalar, bol su ile iyice yıkanır ve kurulanır. Ot kesme tahtasında ince ince kıyılır ve pişen çorbaya ilave edilip, karıştırılır. Tencerenin kapağı kapatılır. Hazırlanan çorba, servis kabına boşaltılır. Sofraya götürülerek, sıcak olarak servis yapılır.   Afiyet olsun.  *İsteğe bağlı olarak üzerine; acı kırmızı biberli 1 tatlı kaşığı tereyağı koyulabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder