26 Kasım 2013 Salı

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - BALIK SULU, TARHANA ÇORBASI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  3 su bardağı balık suyu, 1 su bardağı içme suyu, 2 çorba kaşığı toz ev tarhanası, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tane defne yaprağı, bir tutam karabiber, yeterli miktarda tuz  ÜZERİ İÇİN ;4 tane küçük roka yaprağı, 4 tane küçük boy çeri domates   HAZIRLANIŞI :  Balık suyu, içme suyu, zeytinyağı, defne yaprağı, karabiber ve tuz, çorba tenceresine koyulur. Üzerine, toz ev tarhanası serpilip karıştırılır. Orta hararetli ateşte, şimşir kaşık ile kaynayıncaya kadar sürekli olarak karıştırılarak, pişirilir. Kaynayınca, ateş kısılır. Çorba kıvam alıncaya kadar, ara sıra karıştırılarak pişirilir. Çorba pişip, kıvamı koyulaşınca,  ateşten alınır. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. İçinden, defne yaprağı çıkartılır. Çorba kâselerine pay edilir. ÜZERİ ;  Küçük roka yaprakları ve çeri domates ile süslenerek, sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder