16 Kasım 2013 Cumartesi
SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBA GARNİTÜRLERİ - TIRTIKLI KARE KUTUCUKLAR - ( 8-10 kişilik )
* MALZEMELER : 1 kg. buğday unu, 1 kâse yoğurt ve süt kaymağı, 1 su bardağı zeytinyağı, 1 tane kuru soğan rendesi, 3 tane limon, 1 çay bardağı lor peyniri, 1 tatlı kaşığı mahlep, 1 tatlı kaşığı tuz, yarım tatlı kaşığı toz şeker, 1 paket kabartma tozu, 1 çay bardağı yoğurt ÜZERİ İÇİN ; 1 çorba kaşığı yoğurt, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tane yumurta sarısı, 1 ' er tatlı kaşığı anoson tohumu, haşhaş tohumu, çöreotu, susam, kırmızı pul biber HAZIRLANIŞI : Yoğurma kabına un elenir. Kabartma tozu, mahlep, tuz ilave edilerek, karıştırılır. Ortası havuz şeklinde açılır. Bu havuzun içine, yoğurt ve süt kaymağı, zeytinyağı, kuru soğan rendesi, lor peyniri, toz şeker, yoğurt, limon suları ve kabuk rendesi koyularak, karıştırılır. Yanlardaki unlar yavaş yavaş içeriye doğru çekilip yoğrularak, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur oluşturulur. Hazırlanan hamurun üzeri temiz nemli bir bez ile örtülerek, yarım saat kadar dinlendirilir. Tekrar yoğrulur ve oklava yardımı ile 0,5cm kalınlığında açılır. Tırtıklı rulet ile küçük kareler şeklinde kesilir. Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizilirler. ÜZERİ İÇİN ; Yoğurt, zeytinyağı ve yumurta sarısı, bir kâse içine koyulur ve iyice çırpılarak, hamur fırçası ile tepsideki kare hamurların üzerine sürülür. Bazılarının üzerine anason tohumu, bazılarının üzerine haşhaş tohumu, bazılarına susam, bazılarına çöreotu, bazılarına kırmızı pul biber serpiştirilir. Önceden 250 C derecede ısıtılmış fırının önce alt kısmında sonra üst kısmında kızarıncaya kadar pişirilir. Pişince, fırından çıkarılır. Servis tabağına yerleştirilir. Hazırlanan çorbalar eşliğinde sofraya götürülerek, sıcak, ılık veya soğuk olarak servis yapılırlar. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder