18 Kasım 2013 Pazartesi

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - ITIRLI DOMATES ÇORBASI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -


- Itırlı Domates Çorbası -
   MALZEMELER :  5 tane olgun domates, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı buğday unu, 4 su bardağı ılık içme suyu ( 1 bardağı süt de olabilir ), 1 tane küçük taze ıtır yaprağı, yeterli miktarda tuz  ÜZERİ İÇİN ; Taze çekilmiş her renkten 1-2 tutam karabiber, 1 küçük taze ıtır yaprağı, 2' şer tane çekirdeksiz yeşil ve siyah zeytin, bir çorba kaşığı lor peyniri  HAZIRLANIŞI : Domatesler yıkanıp kurulandıktan sonra Bıçak ile kabukları esnetilerek, soyulur. Bıçak ile dört eşit parçaya bölünür. İçindeki çekirdekler çıkarılır. Blender kabına koyulur. Taze ıtır yaprağı, yıkanıp kurulandıktan sonra domatesin bulunduğu blender kabına koyulur. Blender çalıştırılarak, içindeki malzemeler püre haline getirilir. Çorba tenceresine, zeytinyağı koyulur. Tencere, orta hararetli ateşe oturtulur. Zeytinyağı ısınınca, un ilave edilir ve şimşir kaşık ile karıştırılarak, pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulunca, püre haline getirilen ıtır yapraklı domates püresi ile yeterli miktarda tuz koyulur. Sürekli karıştırılarak kavrulur. Domatesler suyunu çekince, ılık içme suyu ilave edilir ( 1 bardağı süt de olabilir ). Tencerenin kapağı kapatılarak çorba, kaynamaya bırakılır. Çorba kıvam alınca, ateşten alınır. Servis kâsesine boşaltılır. ÜZERİNE ; Taze çekilmiş her renkten 1-2 tutam karabiber serpiştirilir. Ayrıca, İnce kıyılmış küçük ıtır yaprağı ile çekirdekleri çıkarılmış 2 ' şer tane yeşil ve siyah zeytin ve ufalanmış lor peyniri serpiştirilir. Sıcak servis yapılır.    Afiyet olsun.            
- Itırlı Domates Çorbası -
- Itırlı Domates Çorbası -
- Itırlı Domates Çorbası -
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder