26 Kasım 2013 Salı

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - BALIK SULU, ROKALI, MISIR UNU ÇORBASI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  4 su bardağı balık suyu, yarım demet roka, 2 çorba kaşığı mısır unu, 1 tane defne yaprağı, 1 tutam taze çekilmiş her renkten karabiber, 1 tutam kırmızı toz biber, yeterli miktarda tuz  ÜZERİ İÇİN; 5-6  tane mini roka yaprağı   HAZIRLANIŞI :  Çorba tenceresine, balık suyu, defne yaprağı, karabiber, kırmızı toz biber, yeterli miktarda tuz koyulur ve orta hararetli ateşe oturtulur. Mısır unu serpiştirilir. Şimşir kaşık ile sürekli karıştırılarak, pişirilir. Çorba koyu kıvam almaya başlayınca, ateş kısılır.Tencerenin kapağı kapatılır. Ara sıra karıştırılarak, pişirilmeye devam edilir. Çorba koyulaşıp, kıvam alınca, ateşten alınır. İçinden defne yaprağı çıkarılır. Tuzu kontrol edilip, ayarlanır. Çorba kâselerine pay edilir. ÜZERİ İÇİN;  Roka yaprakları bol su ile iyice yıkanıp, kurulanır. İnce ince kıyılarak, kâselerdeki çorbaların üzerine serpiştirilir. Sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder