2 Ekim 2011 Pazar

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - BULGURLU, KAVATA ÇORBASI - - Tavuk Sulu, Tavuk Etli, Otlu, Tahıllı, Sebzeli Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  3 tane kavata ( kızarmamış, yeşil domates domates ), 2 tane kırmızı domates, 2 tane yeşil sivri biber, 2 çorba kaşığı ince ( köftelik ) bulgur, 1 çay kaşığı biber salçası, 1 çay kaşığı domates salçası, yarım tavuğun göğüs veya kalça eti, 1 tane defne yaprağı, 1 baş soğan, 5 diş sarımsak, 4 su bardağı tavuk suyu, 2 su bardağı su, 1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tutam kırmızıbiber, 1 tutam karabiber, yeteri kadar tuz         HAZIRLANIŞI :  Soğan ve sarımsaklar, küçük küçük doğranır. Tencerede tereyağı ve zeytinyağı ısıtılır. İçine; soğanlar, sarımsaklar, karabiber, kırmızıbiber ve tuz koyulur. Karıştırılarak, orta hararetli ateşte kavrulur. Kavata ve kırmızı domatesler, blenderden geçirilir. Yeşil sivri biberler, ufak ufak doğranır. Tavuk eti, üzerini 3 - 4 parmak geçecek kadar su ile gaşlanır. Haşlama suyuna karabiber ve defne yaprağı ilave edilir. Tavuk haşlanınca, suyundan çıkarılıp, el ile didilir ve bir kenarda bekletilir. Defne yaprağı, tavuk suyunun içinden çıkarılıp, atılır. Soğanlar kavrulunca içine, salçalar ilave edilerek, karıştırılır ve 1 - 2 dakika daha kavrulur. Sonra; blenderden geçirilmiş, kavata ( yeşil domates ) ve kırmızı domatesler, didilmiş tavuk eti ilave edilerek karıştırılır. Tavuk etinin haşlama suyuna, su ilave edilerek, 6 su bardağı suya tamamlanır ve çorbaya dökülür. Karıştırılarak, kaynamaya bırakılır. Kaynayınca, yıkanıp suyu süzdürülmüş bulgur ilave edilir. Karıştırılır ve ateş kısılır. Tencerenin kapağı kapatılarak, 10 - 15 dakika kısık ateşte kaynatıldıktan sonra çorba, ateşten alınır.  5 dakika kadar dinlendirildikten sonra servis yapılır. Üzerine, ince kıyılmış maydanoz veya dereotu  serpiştirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder