2 Ekim 2011 Pazar

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - Közlenmiş Kırmızı Papya Biberli ( Salçalık Kırmızı Biber ) ve Domatesli Yabani Semizotu Çorbası - - Sütlü, Sebzeli, Yabani Otlu Çorba - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  1 demet semizotu ( yaklaşık 250 - 300 gr. ), 1 baş küçük soğan, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tane patates, 2 tane közlenmiş domates, 2 - 3 tane közlenmiş papya biber ( kırmızı salçalık biber ), 2 su bardağı süt, 3 su bardağı su, 2 diş sarımsak, 1 çay kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı biber salçası, 1 tutam karabiber, yeteri kadar tuz  HAZIRLANIŞI :  Patatesin kabukları soyulur, yıkanır ve iri iri doğranır. Üzerini 2 parmak geçecek kadar su ile tencereye koyularak, orta hararetli ateşte haşlanır ve kalan suyu ile birlikte ezilerek, püre haline getirilir ve bir kenarda bekletilir. Soğan, küçük küçük doğranır. Sarımsak da küçük küçük doğranır. Tencereye zeytinyağı koyularak ısıtılır. İçine; doğranan soğan ve sarımsaklar koyulur ve karıştırılarak, soğanlar; yumuşayıp, şeffaflaşıncaya kadar kavrulur. Tuz ve karabiber eklenir. Salçalar ve közlenip, minik minik doğranan, kırmızı papya biberler ( kırmızı salçalık biber ) ve domatesler ilave edilerek, kavurmaya devam edilir. Ezilip, püre haline getirilmiş patatesler, suyu ile birlikte tencereye boşaltılır. Süt eklenir. Karıştırılarak, orta hararetli ateşte kaynatılır. Semizotları, su içinde yarım saat bekletilir. Bolsuda yıkanır. Bir kaç dal süsleme için ayrıldıktan sonra ince ince doğranır ve çorbaya ilave edilip, 1 - 2 taşım kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. Üzeri ince semizotu dalları veya semizotu yaprakları ile süslenerek, servis yapılır. Afiyet olsun.   * Yabani semizotu :  Dikilmeden, doğada kendi kendine ( tozlaşma yolu ile ) çıkan ve büyüyen semizotu. Bir çeşit, yenebilen yabani ot diyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder