4 Ekim 2011 Salı

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - Kıymalı, Pirinç Dolgulu Kabak Çorbası - - Dana ve Koyun Etli, Tahıllı, Otlu, Unlu, Sebzeli Çorba - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  3 büyük - 1 küçük kabak, 200 gr. karışık dana ve koyun kıyması, 2 çorba kaşığı baldo pirinç, 4 dal maydanoz, 2 dal dereotu, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 tutam karabiber, 1 tutam kırmızı pul biber, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 5 su bardağı su, yeteri kadar tuz, 1 tatlı kaşığı biberiye yaprağı , 1 çorba kaşığı un  SÜSLEMESİ İÇİN ; Kıymalı pirinç dolgulu 1 küçük kabak, yuvarlak yuvarlak doğranacak, biberiye yaprakları  HAZIRLANIŞI :  Kabaklar, yıkanarak temizlenir. Üzerleri kazınır. Dolma oyacağı ile içleri boşaltılır. Bir kap içinde, pirinç ayıklanarak iyice yıkanır. İçine; kıyma, iyice yıkanıp ince ince kıyılmış maydanoz ve dereotu, salçalar, karabiber, kırmızı pul biber, tuz koyularak, iyice karıştırılır ve kabakların içine doldurulur. Doldurulan kabaklar ( 3 büyük - 1 küçük kabak ), tencereye yerleştirilir. 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 su bardağı su eklenerek, orta hararetli ateşte pişmeye bırakılır. Ateşten alınmasına yakın, ateş kısılır. Diğer tarafta; tencereye un ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı koyularak, orta hararetli ateşte, sürekli karıştırılarak, un kokusu çıkıncaya kadar kavrulur. 3 su bardağı su ilave edilir ve sürekli karıştırılarak, kıvam alıncaya kadar kaynatılır. Kıvam alınca, ateşten alınır. Diğer tencerede pişmekte olan, kabak dolmaları kontrol edilir. Piştiyse, ateşten alınır. Süsleme için doldurulan, küçük kabak dolması, yuvarlak yuvarlak kesilir. Diğer 3 dolma blenderden geçirilerek ezilir. Unlu çorbaya ilave edilir ve gerekirse 1 fincan su ilavesi ile 1 - 2 taşım kaynatılıp, ateşten alınır. Servis yapılırken, Çorba tabaklara paylaştırılır. Üzerleri; Süsleme için doldurulan, küçük kabak dolmasının, yuvarlak kesilmiş olan parçaları ve biberiye yaprakları ile süslenir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder