3 Ekim 2011 Pazartesi

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - Taze Biberiyeli, Sütlü, Roka Çorbası - - Sütlü, Unlu, Otlu Çorba - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

- Taze biberiyeli sütlü roka çorbası -
    MALZEMELER :  1 demet roka, 2 su bardağı süt, 2 su bardağı su, 1 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tereyağı, 1 tutam karabiber, 1 tutam toz tatlı kırmızı biber, 1 çay kaşığı taze biberiye yaprakları, bir tutam tuz   SÜSLEME İÇİN ; Birkaç küçük, taze biberiye dalı, 1 çay kaşığı tatlı pul biber   HAZIRLANIŞI :  Roka, bol su içerisinde, yarım saat bekletilip, çok iyi yıkanarak temizlenir ve kabaca kıyılarak, blendere koyulur. Çok iyi yıkanıp temizlenmiş, taze biberiye yaprakları da ilave edilir. Karabiber, toz tatlı kırmızı biber, tuz da blendere ilave edilip, blender çalıştırılır. Diğer tarafta, çorba tenceresinde, zeytinyağı ve tereyağı ısıtılır, içine un ilave edilir ve un kokusu çıkıncaya kadar, un kavrulmaya devam edilir. Blenderden geçirilen malzemeler de, una ilave edilir ve 5 dakika kadar karıştırılarak kavrulur. Süt ve su da koyularak, karıştırılır ve kaynamaya bırakılır. Ara sıra karıştırılır. Önce, orta hararetli ateşte sonra kısık ateşte, tencerenin kapağı kapalı olarak, çorba kıvam alıncaya kadar kaynatılır ve kıvam alınca, çorba ateşten alınır. Üzeri; Küçük, taze biberiye dalları ve tatlı pul biber ile süslenerek, servis yapılır.   Afiyet olsun.                                                                                      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder