3 Eylül 2012 Pazartesi

ÇEVİRME ÇORBA - ISPARTA - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

MALZEMELER :  5 su bardağı et suyu, yarım su bardağı pirinç, yarım su bardağı yoğurt, 1 tane yumurta, yarım çorba kaşığı kuru nane, yeterli miktarda tuz  ÜZERİ İÇİN ;  1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı domates salçası, 1 demet maydanoz, karabiber   HAZIRLANIŞI :  Pirinçler, yıkama suyu berraklaşıncaya kadar, iyice yıkanır. Suyunun süzülmesi için, tel süzgeçte bekletildikten sonra çorba tenceresine koyulur. Yumurta ve tuz ilave edilir. Çorba tenceresi, orta hararetli ateşe oturtulur ve  sürekli karıştırılarak, 3-4 dakika kadar pişirilir. Yoğurt ve kuru nane de ilave edilerek, karıştırılır. Et suyu, azar azar çorbaya yedirilerek, boşaltılır. Çorba kaynayıncaya kadar, sürekli aynı yönde karıştırılır. Pirinçler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 20 dakika kadar pişirilir ve ateşten alınır. ÜZERİ İÇİN; Tereyağı, sos tavasında eritilir, domates salçası ile karıştırılır ve çorbaya dökülür. Çorba, büyük porselen çorbalığa boşaltılarak, sofraya götürülür. İnce kıyılmış maydanoz ve karabiber ile birlikte sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder