28 Eylül 2015 Pazartesi

ÇORBA YANI - OTLU EKMEK - EGE MUTFAĞI - Soğuk Servis -

 
Çorba yanı - Otlu ekmek -
*** MALZEMELER :  1 adet pişmemiş ekmek hamuru ( ekmek hamuru evde mayalanarak da hazırlanabilir ) 1 kahve fincanı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı kıyılmış arapsaçı, 2 çorba kaşığı kıyılmış ısırgan otu, 2 çorba kaşığı kıyılmış yemlik otu, 2 çorba kaşığı suda yumuşatılıp kıyılmış kuru domates, 3 çorba kaşığı kıyılmış siyah köy zeytini   * HAZIRLANIŞI :  Fırından alınan pişmemiş ekmek hamuru veya evde mayalanarak hazırlanan ekmek hamuru, kap içine koyulur. Üzerine zeytinyağı ile diğer malzemelerin hepsi koyulur ve iyice yoğrulur. Zeytinyağı hamura iyice yedirildikten sonra hamur, yağlanmış kalıba koyulur. Üzerine bez veya kapak örtülerek, ılık ortamda kabarıncaya kadar bekletilir. Fırın önceden 200 derecede ısıtılır. Kabaran ekmek hamuru, kızdırılmış fırına verilir. Üstü kızarıncaya kadar pişirildikten sonra fırından çıkarılır ve soğumaya bırakılır. Soğuyunca, dilimlenir ve hazırlanan çorba eşliğinde sofraya götürülerek, servis yapılır.   Afiyet olsun.
- Çorba yanı - Otlu ekmek -
Çorba yanı - Otlu ekmek -
- Çorba yanı - Otlu ekmek -
                                                                                                   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder