28 Eylül 2015 Pazartesi

ÇORBA YANI - ZEYTİNLİ EKMEK - KIBRIS MUTFAĞI - Ilık servis -

   ***** MALZEMELER :  4 tane yumurta, 2 çay bardağı zeytinyağı, yarım su bardağı yoğurt, 1 su bardağı çekirdeği çıkarılıp doğranmış zeytin, 3 su bardağı un, 1 kahve kaşığı kabartma tozu,yarım limon suyu, 1 kahve kaşığı kekik veya kuru nane, 1 kahve kaşığı tuz   * HAZIRLANIŞI :  Fırın, 200 derecede ısıtılır. Yoğurma kabına un elenir. Kabartma tozu, tuz ile kekik veya kuru nane ilave edilerek, karıştırılır. Ortası havuz şeklinde açılır. Bu havuza, yoğurt, zeytinyağı, limon suyu ve doğranmış zeytinler koyularak, karıştırılır. Kenardaki unlar yavaş yavaş içeriye doğru çekilerek, hamur oluşturulur. Yağlanmış ve un serpilmiş fırın kabına alınan hamur, kızdırılmış fırında 35-40 dakika pişirilir. Ilınınca, dilimlenerek ekmek sepetine yerleştirilir. Hazırlanan çorba eşliğinde sofraya götürülerek, servis yapılır.   Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder