14 Eylül 2015 Pazartesi

KEÇİ AYAĞI - ÇORBA YANI - ( 4 kişilik ) - Sıcak veya ılık servis -


Keçi ayağı - Çorba yanı -
       * MALZEMELER :  2 tane yumurta, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 çay bardağı yoğurt, 1 paket kabartma tozu, aldığı kadar un, yeterli miktarda tuz     * HAZIRLANIŞI : Un, yoğurma kabına elenir. Kabartma tozu ve tuz ilave edilip, karıştırılır. Ortası havuz şeklinde açılır. Bu havuza, yumurtalar kırılır, zeytinyağı ile yoğurt ilave edilir. Ortadaki malzemeler karıştırıldıktan sonra çevresindeki unlar yavaş yavaş içeriye doğru çekilerek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur oluşturulur. Hamurun üzeri, temiz nemli bir mutfak bezi ile örtülerek 15-20 dakika dinlendirilir. Dinlenen hamur, un serpilmiş tezgah üzerinde, oklava yardımı ile yarım cm. kalınlığında açılır. 3 cm. lik kareler kesilir. Karenin bir kenarına unlanmış bıçak ile 2 tane kesik atılır. Kızartma tavasına zeytinyağı koyulur. Orta hararetli ateşte kızdırılır. Keçi ayağı şeklinde hazırlanan hamurlar, zeytinyağında arkalı önlü kızartılarak, kâğıt peçete serilmiş servis tabağına çıkartılır. Hamurlar bitinceye kadar aynı işlem tekrarlanır. Hazırlanan çorbalar eşliğinde sofraya götürülerek, sıcak veya ılık servis yapılır.   Afiyet olsun.                                                                                                                                                        
Keçi ayağı - Çorba yanı
                                                                                                                                                                                                                                                                                             

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder