25 Eylül 2017 Pazartesi

EZOGELİN ÇORBASI - GAZİANTEP MUTFAĞI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -


- Ezogelin Çorbası -

   MALZEMELER :  1 tane kuru soğan, 2 diş sarımsak, 1 su bardağı kırmızı mercimek, 1 Türk kahvesi fincanı bulgur, yarım Türk kahvesi fincanı pirinç, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı biber salçası, 6-7 su bardağı ilikli kemik suyu, 1 tatlı kaşığı nane, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, yarım limonun suyu, yeterli miktarda tuz   HAZIRLANIŞI :  Kırmızı mercimek, bulgur ve pirinç yıkanarak çorba tenceresine koyulur. Üzerine, 6 su bardağı ilikli kemik suyu boşaltılır. Tuz serpilir. Orta hararetli ateşte, kırmızı mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişerken üzerinde oluşan köpükler, delikli kaşık ile toplanarak çıkartılır. Kuru soğanın kabukları soyulur. Küçük küpler halinde doğranır. Sos tavasına tereyağı koyulur ve orta hararetli ateşte eritilir. Doğranmış kuru soğanlar ile sarımsaklar ilave edilip,  karıştırılarak kavrulur. Biber salçası da eklenerek, biraz daha kavrulur. Kuru nane eklenip karıştırıldıktan sonra ateşten alınan sos, çorba tenceresine dökülür ve karıştırılır. Yaklaşık 10 dakika daha pişirilir. Limon suyu ve kırmızı pul biber de eklendikten sonra çorba ateşten alınır. Tuzu kontrol edilip ayarlandıktan sonra sıcak servis yapılır.    Afiyet olsun.                                                                                               
- Ezogelin Çorbası -

- Ezogelin Çorbası -

- Ezogelin Çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder