25 Eylül 2017 Pazartesi

SARI GELİN ÇORBASI - ERZURUM MUTFAĞI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -


- Sarı Gelin Çorbası -

  MALZEMELER :  1 diş sarımsak, 4 su bardağı tavuk suyu, 1 tane tavuk budu, 1 tane havuç, 1 çorba kaşığı buğday unu, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, yarım çay bardağı pirinç, yeterli miktarda karabiber, toz zerdeçal ve tuz   HAZIRLANIŞI :  Tavuk budu yıkanarak, çorba tenceresine koyulur. Üzerine 5 su bardağı su boşaltıldıktan sonra orta hararetli ateşte kaynamaya bırakılır. Tavuk budu pişince, suyu tel süzgeç ile süzülür ve but eti kemiğinden ayrılarak lokmalık küçük parçalar haline getirilir. Çorba tenceresine zeytinyağı koyularak, orta hararetli ateşte ısıtılır. Un ilave edilir ve karıştırılarak kavrulur. Toz zerdeçal serpilip karıştırılır. Havucun üzeri bıçak ile kazındıktan sonra yıkanır, rendelenir ve kavrulan una ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Yıkanmış pirinç ile tavuk suyu da ilave edildikten sonra küçük parçalara ayrılmış tavuk but etleri koyulur. Karabiber ile tuz serpilir. Sarımsağın kabukları soyulduktan sonra rendelenerek, pişen çorbaya ilave edilir ve karıştırılır.  Çorba ateşten alınır. Sıcak servis yapılır.    Afiyet olsun.                                                                                   
- Sarı Gelin Çorbası -
- Sarı Gelin Çorbası -

- Sarı Gelin Çorbası -
- Sarı Gelin Çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder