18 Eylül 2017 Pazartesi

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - KIRMIZI TURP ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -


- Balık Sulu Turp Çorbası -

   MALZEMELER :  5 tane büyük boy turp, 6 su bardağı balık suyu, 2 çay kaşığı kimyon, yeterli miktarda tuz  MEYANESİ İÇİN ; 2 çorba kaşığı un, 3 çorba kaşığı zeytinyağı  ÜZERİ İÇİN ;  Turp yaprağı, kruton veya maydanoz yaprağı, renkli karabiber topları   HAZIRLANIŞI : Turplar bol su ile iyice yıkandıktan sonra iri parçalar halinde doğranarak, çorba tenceresine koyulur. Üzerine et suyu, balık suyu veya içme suyu boşaltılır. Yeterli miktarda tuz serpiştirildikten sonra orta hararetli ateşte yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Yumuşayınca, el blenderinden geçirilerek, püre haline getirilir. MEYANESİ İÇİN ; Sos tavasında zeytinyağı ısıtılır. Un ilave edilir ve orta hararetli ateşte karıştırılarak, un kokusu çıkıncaya kadar kavrulur. Püre haline getirilen turplara ilave edilip, karıştırılır. Gerekiyorsa, sıcak su ile çorbanın kıvamı ayarlanır. Tuzu kontrol edilir. Kimyon koyulur. 1-2 taşım kaynatıldıktan sonra ateşten alınan çorba, ÜZERİ ;  İstenilen şekilde süslendikten sonra sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.    * Bilgi;  Turp gazlı bir yiyecektir. Kimyon, çorbaya lezzet verirken, gaz yapmasını da önler.             
- Balık Sulu Turp Çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder