18 Eylül 2017 Pazartesi

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - TERELİ BALIK BAŞI ÇORBASI - ( 2 kişilik ) - Sıcak Çorba -


- Tereli Balık Başı Çorbası -
   MALZEMELER :  1 tane arpacık soğanı, 1 diş sarımsak, 3 tane palamut balığı başı, yarım limon, 1 tatlı kaşığı un, 2 tatlı kaşığı şehriye, 1 tane orta boy kırmızı turp, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 4 su bardağı balık suyu, 1 tane yıldız anason, 5-6 tane tere yaprağı, yeterli miktarda karabiber ve tuz  HAZIRLANIŞI :  BALIK SUYU İÇİN; Balık başları bol su ile yıkanarak, çorba tenceresine koyulur. Kabuğu soyulmuş arpacık soğanı ile kabuğu soyulmuş sarımsak bütün olarak tencereye eklenir. Kırmızı turp yıkanır ve ince daireler şeklinde doğranarak, tencereye eklenir. Yeterli miktarda karabiber ve tuz serpilir. Üzerine, 10 su bardağı içme suyu boşaltılır ve orta hararetli ateşte kaynamaya bırakılır. Malzemeler pişip yumuşayınca, çorba tenceresi ateşten alınır ve altına tencere koyulmuş tel süzgece boşaltılır. Tencereye süzülen balık suyu bekletilir. Tel süzgecin içinde kalan malzemeler de bekletilir. Diğer tarafta; çorba tenceresine zeytinyağı koyularak, orta hararetli ateşte ısıtılır. Un koyulur ve karıştırılarak, kavrulur. Kavrulan unun üzerine süzülen balık suyu boşaltılır. Tel süzgeçte bekletilen pişmiş balık kafasının etleri ayıklanarak çorbaya ilave edilir. Süzgeçteki pişmiş kırmızı turplar da ilave edilir. Yıldız anason koyulur. Kaynamaya bırakılır. Kaynayınca, yıldız şehriyeler koyulur. Şehriyeler pişince, çorba ateşten alınır. Tere yaprakları bol su ile yıkanıp, ince ince doğranarak, çorbaya ilave edilir. Limon sıkılır. Yıldız anason çıkartılır. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır ve sıcak servis yapılır.    Afiyet olsun.                                                                                     
- Tereli Balık Başı Çorbası -

- Tereli Balık Başı Çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder