15 Haziran 2018 Cuma

KAYNAKÇALAR

*  Akman, M. Mete, 1998 '' Türk ve Dünya Mutfakları '' Selçuk Üniversitesi yayınları, İstanbul
*  Akın, E, Ilambraki M. 2003 '' Aynı Sofrada İki Ülke '' Türk Yunan Mutfağı. Türkiye İş Bankası Yayınları, İstanbul
*   Araz, N. 2000 '' Osmanlı Mutfağı '' Hünkar Beğendi 700 yıllık Mutfak Kültürü, Kültür Bakanlığı yayınları, 2. baskı Ankara.
 *  Armutlu, M. 2002 '' Rumeli ve Balkanlarda Karamanlıların Gelişmesi '' Balkanlardaki Türk Kültürünün Dünü, Bugünü, Yarını. Uluslararası Folklor Araştırma Dairesi Yayını, Ankara.
 *  Arlı, M. 1982 '' Türk Mutfağına Genel Bir Bakış '' Türk Mutfağı Sempozyum Bildirileri, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Foklor Araştırma Dairesi Yayınları, 41, Seminer Kongre Bildirileri Dizisi : 12 Ankara Üniversitesi Basımevi, Ankara
 *  Baysal, A. 1997. '' Türk Mutfağı' nda Mercimek ve Nohut Yemekleri '' ve '' Türk Mutfak Kültürü '' Üzerine Araştırmalar, Türk Halk Kültürünü Araştırma ve Tanıtım Vakfı Yayınları, No : 20 
 *  Ciğerim, N. 2001 '' Batı ve Türk Mutfağı' nın Gelişimi, Etkileşimi ve Yiyecek - İçecek Hizmetlerinde Türk Mutfağı' nın Yerine Bir Bakış '' Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar, Türk Halk Kültürünü Araştırma ve Tanıtım Vakfı Yayınları No: 28
 *  Doğanbey, N. 1988 '' Türk Mutfak Kültürü '' İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi, 3-10 Eylül, Türkiye. Bildiri Kitabı, Güven Matbaası, Ankara.
 *  Ardoğdu, A. 2000  '' Osmanlı Mutfağında Kullanılan Sofra Gereçleri '' Hünkar Beğendi: 700 Yıllık Mutfak Kültürü, Kültür Bakanlığı Yayınları, 2. Baskı, Ankara
 *  Faraqhi, S. 2000  '' Osmanlı Kültürü ve Gündelik Yaşam '' Çeviren, Elif Kılıç. Tarih Vakfı, 2. Baskı, İstanbul,
 *  Halıcı, N. 1981 '' Ege Bölgesi Yemekleri '' Güven Matbaası, Ankara.
 *  Kut, G. 1989  '' Türk Mutfağı' nda Çorba Çeşitleri ''  İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi, 3-10 Eylül, Türkiye Bildiri Kitabı, Güven Matbaası, Ankara. 
 *  Kut, G. 2000 '' Mutfağın Günlük Mutfağımızdaki Yeri, Dünü, Bugünü '' Hünkar Beğendi: 700 Yıllık Mutfak Kültürü, Kültür Bakanlığı Yayınları, 2. Baskı, Ankara. 
 *  Merdol, Türkan. K. 1998  '' Tarihten Günümüze Toplumlar ve Beslenme Alışkanlıkları '' Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar, Türk Halk Kültürünü Araştırma ve Tanıtım Vakfı Yayınları, No: 22
 *  Sürücüoğlu, Metin. S, Akman, M. 1998 '' Türk Mutfağı' ın Tarihsel Gelişimi ve Bugünkü Değişim Modelleri '' Standart 37 ( 439 ) 42-53
 *  Tezcan, M. 1982.  '' Türklerde Yeek Yeme Alışkanlıkları ve Buna İlişkin Davranış Kalıpları '' Türk Mutfağı Sempozyum Bildirileri, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Folklor Araştırma Dairesi Yayınları, 41: Seminer Kongre Bildirileri Dizisi: 12. Ankara Üniversitesi Basımevi, Ankara.
 *  Tezcan, M. 1994 '' Türk Mutfak Kültüründe Ekmekler ve Hamurişi Yemekler '' ( Geleneksel Ekmekçilik, Hamurişi Yemekler '' Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar, Türk Halk Kültürü Araştırma ve Tanıtım Vakfı Yayınları, No: 14
 *  Tezcan, M. 1997 '' Yemek Kültürü Üzerine Dinsel Etkiler '' Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar, Türk Halk Kültürünü Araştırma ve Tanıtım Vakfı Yayınları, No: 20
 *  Yerasimoş, M. 2006 '' Çorbalar '' Osmanlı Mutfağı, Boyut Yayın Grubu, İstanbul
 *  Yeğeni Muhittin. E. 1981 '' Yemek Öğretimi '' Yelken Matbaası, İstanbul
 *  Çerkes Mutfak Kültürü, Yemek Gelenek ve Görenekleri, Kurulay Yılmaz, Tunç Yayıncılık
 *  Türk Mutfağı' mız, Tuğrul Şavkay
 *  Osmanlı Mutfağı, Turabi Efendi
 *  Damakta Kalan Tatların Akılda Kalan Adları, Önder Şenyapılı
 *  Kuzeyden Güneye... Doğudan Batıya  '' Yöresel Mutfağımız '' Deniz Gürsoy, Oğlak Yayınları
 *  Midenin Cilası Çorba, Deniz Gürsoy, Oğlak Yayınları
 *  Giritli Türklerin Mutfağından Ot ve Sebze Yemekleri, Serife Tunçgenç, Mustafa Tunçgenç, Türkiye İş Bankası, Kültür Yayınları
 *  Ot, Yaban Yeşilleriyle 100 Nefis Tarif, Anadolu' nun Serveti Sofralarımızda, Gökçen Adar, hayykitap yayınları.
 *  Contınental Büyük Yemek Ansiklopedisi 1- 2 
 *  Yemek Kitabı, Mutfak Uzmanı Hasan Sırrı Bolulu, Hürriyet Neşriyatıdır
 *  Şavkay Tuğrul, Halk Mutfağımız Geleneksel Tatlarımızdan Seçmeler, Şekerbank, Kültür Yayınları, İstanbul 2005
 *  Gürsoy Deniz, kuzeyden güneye... doğudan batıya yöresel mutfağımız, Oğlak yayınları, İstanbul 2005
  *  Gürsoy Deniz, midenin cilası çorba, Oğlak Yayınları, İstanbul, 2. baskı 2007
  *  Omurcalı Ebru, Çorbanın kitabı, Alfa Yayıncılık, 4. baskı Nisan 2011
  *  Omurcalı Ebru, Çorbanın Kitabı 2, Ekmekler & Kıtırlar, 2012, Alfa Yayıncılık
  *  Şirin Nihal, Hayatımız Çorba, Galata Yayınları
  *  Atabek Erdal, '' Çorbalar ve Kültürler '' Yemek ve Kültür, Sayı 3. 2005
  *  Arsel Semahat Eskimeyen Tatlar Türk Mutfak Kültürü, Divan Oteli Yayını, İstanbul 1996
  *  Siirt İl Yıllığı ( 1973 ) Ajans Türk Matbaacılık Ankara 1973
  *  Cumhur Kılıççıoğlu: Her Yönüyle Siirt, Kadıoğlu Matbaası Ankara 1993
  *  Atalay Ömer: Siirt tarihi, İstanbul Çeltut Matbaası 1946
  *  www. Karaman Kültür Turizm gov.tr
  *  Dıctıon Naıre Lorousse Ansiklopedik sözlük, Milliyet
  *  Canlı Kaynaklar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder