17 Haziran 2018 Pazar

SEVGİ IŞIK ULUPINAR

                                                  - BİYOGRAFİ -
     1957 yılında, İzmir - Karşıyaka ' da doğdu. Gençliği, İstanbul - Bakırköy' de geçti. Bakırköy - Yavuzevler İlkokulu ve Bakırköy Kız Meslek Lisesi' nde okudu. Ortaköy Eğitim Enstitüsü, Sınıf Öğretmenliği Bölümü' nden mezun oldu. Anadolu' da ve İstanbul' da, devlet ve çeşitli özel okullarda, Sınıf Öğretmenliği ve İdarecilik görevlerinde bulundu. Mesleği ile ilgili çeşitli seminerlere, toplantılara ve kurslara katılıp, konuşmacı olarak görev aldı.
     Çok severek yaptığı ve çeşitli başarılara imza attığı görevinden 21 yıl sonra emekli olarak ayrıldı. 
     Çocukluk yıllarından beri meraklı olduğu ve bilgiler edindiği  '' Türk Mutfak Kültürü '' ile ilgili araştırmalar yapmaya başladı. Topladığı bilgileri 2011 yılında, internetteki bloğuna yazmaya başladı. Şimdilik  '' Çorbalar '' üzerine yoğunlaştı.
     Bütün hayatı boyunca, Anadolu El Sanatlarıyla, Folkloruyla ve Yemek Kültürü ile ilgilendi. Eğitimlere, seminerlere, konferanslara katıldı. İlgili kitaplar, dergiler vb. yazılı kaynakları okudu. Sonunda; tüm bilgi birikimini, bu kitabına dökmeye karar verdi.
     Çorbalarla ilgili tüm bilgileri ve çorba tariflerini, siz okuyucularına ulaştırmak, yeni nesillere  Türk Mutfağı' n da Çorbaların Yerini ve Önemi kavratmak amacı ile hazırladığı, içinde çorbalarla ilgili tüm bilgilerin ve çorba tariflerinin bulunduğu bu kitabını, siz okurlarına sundu.
     Resim yapıyor. İnternetteki sanat gruplarında yöneticilik yapıyor. Birçok eseri, yurt içi ve yurt dışındaki sanat grupları yöneticilerince sertifika ile taçlandırıldı. 
     2. kitabı için, Türk Mutfağı Çorbaları ve Dünya Mutfakları Çorbaları ile ilgili araştırmalarına devam ediyor.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder