10 Kasım 2018 Cumartesi

İÇİNDEKİLER

                         BİYOGRAFİ     ( Resmim konacak )
                         SUNUŞ
  1- Çorba nedir ? Çorbanın tarihçesi, İlk Çorba.
  2- Genel olarak; Çorbanın faydaları, çorbanın beslenmemizdeki önemi,  Çorbanın sağlığımıza Katkıları, niçin çorba içmeliyiz?
  3- Yemek denilince, önce çorba.
  4- Çorba hazırlarken, uyulması gereken kurallar.
  5- Sağlıklı ve lezzetli çorbalar pişirebilmek için, şu püf noktalarını göz önünde bulundurmalıyız.
  6- Pişirilen çorbalar, neye göre değerlendirilir?
  7- Çorbaların kullanılan malzemelere göre gruplandırılışı.
  8- Türk Mutfağında çorbanın yeri.
  9- Türk Mutfağında çorbalar, kaç şekilde yapılır?
10- Türk çorbalarında yer alan temel maddeler.
11- Türk Mutfağındaki; 5 çeşit çorba terbiyesinin, hazırlanış şekilleri.
  *   Limonlu terbiye.
  *   Sirkeli ve sarımsaklı terbiye.
  *   Yoğurtlu terbiye.
  *   Sütlü terbiye.
  *   Unlu terbiye.
12-  Bağlama nedir? Çorba bağlama teknikleri nelerdir?
13-  Çorba sularının hazırlanışı:
  *   Kemik suyu nasıl hazırlanır? ( 8 kişilik )
  *   Sebze suyu nasıl hazırlanır? ( 8 kişilik )
  *   Balık suyu nasıl hazırlanır? ( 8 kişilik )
  *   Tavuk suyu nasıl hazırlanır?  ( 8 kişilik )
  *   Et suyu nasıl hazırlanır? ( 8 kişilik )
14-  Gruplarına göre çorbalar.
  *   Yöresel çorbalar.
  *   Geleneksel çorbalar.
  *   Sebzeli çorbalar.
  *   Taneli çorbalar.
  *   Dünya mutfaklarından çorbalar.
  *   Yeni yorumlardan doğan çorbalar.
15-  Çorbanın batıdaki tarihi.
16-  Stok nedir? Berrak bir stok hazırlamak için nelere dikkat etmeliyiz? Çorba alt malzemesi olarak; stoklar, baharat bohçası ve sebzeler. Dünya mutfaklarında çorbalar.
17-  Dömi Glas - Jöleleşmiş, çok iyi bir et suyu özü - ( konsantre et suyu )
18-  Mutfakta kullanılan terimler ve pişirme yöntemleri.
19-  XV. Yüzyılda Osmanlı mutfağında pişen çorbaların isimleri.
20-  Tarihte sevilen çorbalar.
21-  Görgü kurallarına uygun olarak, çorba nasıl servis edilmeli ve içilmelidir?
22-  Konsome ( şeffaf çorba )
  *   Tavuk etli konsome.
  *   Tel şehriyeli konsome.
  *   Pirinçli konsome.
  *   Ekmekli konsome.
  *   Çiğdem konsome.
  *   Bahar konsomesi.
  *   Tavuk konseme.
  *   Tavuk veya et sulu konsome.
23-  İllerimize göre çorba çeşitlerimiz.
24-  Çorba ile ilgili Atasözleri.
25-  Çorba ile ilgili Deyişler.
26-  Çorba ile ilgili Maniler.
27-  Çorba ile ilgili tekerlemeler.
28-  Çorba ile ilgili fıkralar.
29-  Ölçüler.
30-  Sözlükçe.
31-  Kaynakça.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder