|
- Mırmırık Çorbası - |
MALZEMELER : 1 çay bardağı yeşil mercimek, 2 baş soğan, 1 çorba kaşığı salça, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 tane limonun suyu, kırmızı biber, yeterli miktarda tuz ÜZERİ İÇİN; 4 - 5 dal maydanoz, 2 - 3 dal taze nane HAZIRLANIŞI : Yeşil mercimek, bol su ile yıkanır ve et suyu ile birlikte haşlanır. Tencerede, orta hararetli ateşte, tereyağı eritilir ve iri doğranmış soğan pembeleşinceye kadar, sürekli karıştırılarak, kavrulur. Salça ilave edilerek, 1 dakika kadar kavurmaya devam edilir. Et suyunda haşlanmış, yeşil mercimek de tencereye ilave edilir. Kırmızı biber, limon suyu ve yeterli miktarda tuz ilavesi ile 2 - 3 dakika kadar daha kaynatılarak, ateşten alınır. Afiyet olsun.
|
- Mırmırık Çorbası - |
|
- Mırmırık Çorbası - |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder