8 Aralık 2011 Perşembe
TÜRKMEN ÇORBASI - Kuru Bakliyatlı, Tahıllı, Unlu, Yumurtalı, Otlu, Yoğurtlu Çorba - ( 8 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 1 kg. süzme yoğurt, 1 çay kaşığı un, 2 su bardağı yarma ( buğday ), 1 çay bardağı nohut, 1 çay bardağı yeşil mercimek, 1 tane yumurta, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, 1 tatlı kaşığı nane, 1 tatlı kaşığı salça, 1 çay kaşığı tuz, 2 - 3 çorba kaşığı zeytinyağı HAZIRLANIŞI : Yoğurt genişçe bir kaba koyulur. İçine, yumurta, un ve nane koyularak, çırpılır. Akşamdan bol su ile yıkandıktan sonra ıslatılmış, nohut ve yarma ( buğday ) ayrı ayrı tencerelerde haşlanır. Yoğurda su koyularak, ayran yapılır. İçine, haşlanmış nohut ve yarma ( buğday ) ilave edilerek, orta hararetli ateşe koyulur. 15 dakika kadar kaynatılır. Çorba, sıcakken kesilmesin diye, içi su dolu kaba, tencere ile oturtulur ve karıştırılır. Diğer tarafta, tavada; yağ, salça ve nane kızdırılarak, çorbanın üzerine dökülür. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder