|
- Kızılcık Çorbası - |
MALZEMELER : 500 gr. olgun ve iri taze kızılcık, 1 su bardağı un, 1 yumurta sarısı, yarım su bardağı süt, 3 su bardağı su veya et suyu, 1 çay kaşığı kırmızı biber, 1 çay kaşığı tuz, 1 küçük kase küp doğranıp, kızartılmış ekmekcikler HAZIRLANIŞI : Kızılcıklar yıkanır, süzülür, sıcak suyun içinde birkaç dakika bekletildikten sonra sıcak sudan çıkarılarak, delikli süzgeçten geçirilir. Deliklide kalan, çekirdekleri atılır. Delikli süzgeçten geçirilen kızılcık püresi, tekrar; daha ince bir tel süzgeçten geçirilerek, iyice ezilmesi sağlanır. Geniş bir kap içine, un elenir. Unun ortası havuz şeklinde açılır. Buraya; yumurta sarıları, ezilen kızılcıklar ve süt eklenir, yumurta teli ile çırpılarak, bulamaç elde edilir. Tencerede, su veya et suyu, orta hararetli ateşte kaynatılır. Kaynayınca, ateş kısılır. Elde edilen bulamaç, yavaş yavaş ve sürekli karıştırılarak, tencereye ilave edilir. 10 dakika kadar kısık ateşte, karıştırılarak pişirilir. Pişince, ateşten alınır ve büyük servis kasesine boşaltılır. Kırmızı biber ve tuz ilave edilerek, karıştırılır. Küp doğranıp kızartılmış ekmekcikler eşliğinde, sıcak veya ılık olarak servis yapılır. Afiyet olsun. * Öğretmenler! Cumhuriyet sizden, düşünceleri özgür, vicdanı özgür, kültürü özgür, kuşaklar ister. M.K. ATATÜRK
|
- Kızılcık Çorbası - |
|
- Kızılcık Çorbası - |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder