1 Aralık 2011 Perşembe

SIKICIK ÇORBASI - Yoğurtlu, Bulgur Köftecikli Çorba - - Tahıllı, Unlu, Otlu, Yoğurtlu Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -


- Sıkıcık Çorbası -
   MALZEMELER :  1 su bardağı ince bulgur, 3 çorba kaşığı tarhana, 1 çorba kaşığı un, 1 baş soğan, 1 çorba kaşığı salça, 1 su bardağı yoğurt, 5 su bardağı su, 1 çay bardağı sıcak su, 1 tatlı kaşığı nane, 2 - 3 diş sarımsak, 1 çay kaşığı karabiber, yeterli miktarda tuz  HAZIRLANIŞI : İnce bulgur, 1 çay bardağı sıcak su ile ıslatılıp, şişirilir. Üzerine; tarhana, un, karabiber ve nane eklenerek, elde edilen sert karışımdan, misket şeklinde köftecikler yapılır. Kızgın yağda, ince doğranmış soğan ile salça kavrulur. Üzerine, 5 su bardağı su koyularak, kaynatılır. Kaynayınca, içine hazırlanan köftecikler, tane tane atılarak, kısık ateşte pişirilir. Üzerine, ezilmiş sarımsakla çırpılmış yoğurt yayılarak, sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.                                                                                                                  
- Sıkıcık Çorbası -
 
- Sıkıcık çorbasının bulgur köfteleri -
 
- Sıkıcık Çorbası -
- Sıkıcık Çorbası -
- Sıkıcık Çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder