|
- Sıkıcık Çorbası - |
MALZEMELER : 1 su bardağı ince bulgur, 3 çorba kaşığı tarhana, 1 çorba kaşığı un, 1 baş soğan, 1 çorba kaşığı salça, 1 su bardağı yoğurt, 5 su bardağı su, 1 çay bardağı sıcak su, 1 tatlı kaşığı nane, 2 - 3 diş sarımsak, 1 çay kaşığı karabiber, yeterli miktarda tuz HAZIRLANIŞI : İnce bulgur, 1 çay bardağı sıcak su ile ıslatılıp, şişirilir. Üzerine; tarhana, un, karabiber ve nane eklenerek, elde edilen sert karışımdan, misket şeklinde köftecikler yapılır. Kızgın yağda, ince doğranmış soğan ile salça kavrulur. Üzerine, 5 su bardağı su koyularak, kaynatılır. Kaynayınca, içine hazırlanan köftecikler, tane tane atılarak, kısık ateşte pişirilir. Üzerine, ezilmiş sarımsakla çırpılmış yoğurt yayılarak, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
|
- Sıkıcık Çorbası - |
|
- Sıkıcık çorbasının bulgur köfteleri - |
|
- Sıkıcık Çorbası - |
|
- Sıkıcık Çorbası - |
|
- Sıkıcık Çorbası - |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder