15 Aralık 2011 Perşembe

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - HİNDİ SULU, PİRİNÇ ÇORBASI - - Hindi Sulu, Otlu, Tahıllı Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -


- Hindi Sulu Pirinç Çorbası -
  MALZEMELER :  6 su bardağı hindi suyu, yarım su bardağı pirinç, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tane defne yaprağı, yeterli miktarda tuz  ÜZERİ İÇİN;  1 tane limon, 1 çay kaşığı taze çekilmiş  karabiber, 1 tutam kırmızı pul biber, 1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz yaprağı       HAZIRLANIŞI : Tereyağı ve zeytinyağı tencereye koyularak, ısıtılır. Pirinçler, yıkanır ve suyu süzülür. Yağları erittiğimiz tencereye koyulur. Tuz ilave edilerek, orta hararetli ateşte, tahta kaşık ile sürekli  karıştırılarak, pirinçler kavrulur. Pirinçler şeffaflaşınca, üzerine sıcak hindi suyu ve defne yaprağı  ilave edilerek, karıştırılır. Önce, orta hararetli ateşte, daha sonra tencerenin kapağı kapatılarak, kısık ateşte, pirinçler pişinceye kadar, bir iki taşım kaynatılır ve ateşten alınır. Defne yaprağı, tencerenin içinden çıkarılarak,  atılır. Çorba, büyük servis kasesine boşaltılır. Üzerine, ince kıyılmış maydanoz, taze çekilmiş karabiber ve kırmızı pul biber serpiştirilerek, limon dilimleri ile birlikte,  sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.  *  İstenirse;  çorbanın üzerine, havuç rendesi ile dövülmüş ceviz, birlikte sotelenerek de koyulabilir.                                                                                                
- Hindi Sulu Pirinç Çorbası -
- Hindi Sulu Pirinç Çorbası -
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder