12 Nisan 2012 Perşembe
KUZEY ANADOLU ( KARADENİZ ) BÖLGESİ YÖRESEL ÇORBALARININ, İLLERE GÖRE DAĞILIMI
1- Korkoto ( kırılmış mısır ) Çorbası ( Rize ) 2- Fasulye ( lobya ) Çorbası ( Rize ) 3- Hopi ( hupi ) Çorbası ( Rize ) 4- Kabak Çorbası ( Rize ) 5- Hamsi Çorbası ( Trabzon - Samsun ) 6- Sakız Bakla Çorbası ( Bolu ) 7- Ovmaç Çorbası ( Bolu usulü ) 8- Yayla Çorbası ( Bolu ) 9- Yoğurtlu Bakla Çorbası ( Bolu ) 10- Yoğurtlu Çorba ( Bolu ) Kavut Çorbası ( Artvin ) 11- Gendima Çorbası ( Artvin ) 12- Çimçar ( ısırgan otu ) Çorbası ( Artvin ) 13- Puçuko Çorbası ( Artvin ) 14- Garşo ( ekmek aşı ) Çorbası ( Artvin ) 15- Nişoşlu ( yoğurt ) Çorbası ( Artvin ) 16- Beyaz Lahana Çorbası ( Artvin ) 17- Gendimalı Süt Çorbası ( Artvin ) 18- Siyah Mercimek Çorbası ( Artvin ) 19- Çingar ( Isırgan otu ) Çorbası ( Artvin ) 20- Şalgam Çorbası ( Artvin ) 21- Cevizli ve Fındıklı Cacık ( Artvin ) 22- Ayran Çorbası ( Rize ) 23- Fasulye ( lobya ) Çorbası ( Rize - Samsun ) 24- Kabaklı Lahana Çorbası ( Giresun ) 25- Karalahana Çorbası ( Giresun - Samsun - Ordu - Trabzon - Kastamonu ) 26- Mısır Çorbası ( Giresun - Samsun - Ordu - Trabzon ) ) 27- Kabaklı Fasulyeli Çorba ( Giresun ) 28- Ekşi Lahana Çorbası ( Bayburt ) 29- Galacoş Çorbası ( Bayburt ) 30- Kesme Çorba ( Bayburt ) 31- Soğuk Tatlı Çorba ( Bayburt ) 32- Çılbır Çorbası ( Amasya ) 33- Çatal Çorbası ( Amasya ) 34- Sakala Çarpan Çorbası ( Amasya ) 35- Pum Pum Çorbası ( Bartın ) 36- Nivik Çorbası ( Samsun - Tokat ) 37- Pancar Çorbası ( Samsun ) 38- Pirinç Çorbası ( Samsun ) 39- Kümes Hayvanları ile yapılan çorbalar ( Samsun ) 40- Etli Çorba ( Samsun ) 41- Mantar Çorbası ( Ordu ) 42- Balık Çorbası ( Ordu ' nun ve Trabzon ' un kıyı kesimlerinde ) 43- Hamurlu ve Unlu Çorbalar ( Ordu ' nun iç kesimlerinde ) 44- Trima ( un ) Çorbası ( Trabzon ) 45- Sütlü Kabak Çorbası ( Trabzon ) 46- Isırgan Çorbası ( Trabzon ) 47- Bütün Çorba ( Tokat ) 48- Bacaklı Çorba ( Tokat ) 49- Tıntışlı Çorba ( Zonguldak ) 50- Toyga Çorbası ( Amasya ) 51- Kesme Çorbası ( Artvin ) 52- Tatlı Çorba ( Bayburt ) 53- Göklüce ( Sakarca ) Çorbası ( Ordu - Trabzon ) 54- Taze fasulye Çorbası ( Bolu usulü ) 55- Kuru Fasulyeli Kesme Çorbası ( Artvin ) 56- Nohutlu Karalahana Çorbası ( Ordu ) 57- Bolu Tarhanası Çorbası ( Bolu ) 58- Düğülaşı Çorbası ( Çorum ) 59- Kaypakaşı Çorbası ( Çorum ) 60- Sütlüaş ( Çorum ) 61- Tataraşı ( Çorum ) 62- Toyga Aşı ( Çorum ) 63- Yarma Aşı ( Çorum ) 64- Çalıçiçeği Çorbası ( Giresun ) 65- Gavut Çorbası ( Gümüşhane ) 66- Doduk Çorbası ( Gümüşhane ) 67- Dırma Çorbası ( Gümüşhane ) 68- Gendime Çorbası ( Gümüşhane ) 69- Pancar Yaprağı Çorbası ( Giresun ) 70- Paşa Çorbası ( Kastamonu ) 71- Hamsi Çorbası ( Rize ) 72- Keşkek Çorbası ( Kastamonu ) 73- Kuşburnu Çorbası ( Gümüşhane ) 74- Un Herlesi Çorbası ( Gümüşhane ) 75- Gümüşhane Mantı Çorbası ( Gümüşhane ) 76- Ekmek Aşı Çorbası ( Gümüşhane ) 77- Zuluflu Çorba ( Gümüşhane ) 78- Fıt fıt Çorbası ( Gümüşhane ) 79- Gemici Çorbası ( Karadeniz Bölgesi ) 80- Kabak Paça Çorbası ( Kastamonu ) 82- Patates Çorbası ( Bolu usulü ) 84- Nohutlu Karalahana Çorbası ( Ordu ) 85- Torataç Çorbası ( Bolu ) 86- Uhut Çorbası ( Bolu ) 87- Taze Bakla Çorbası ( Bolu ) 88- Paşa Çorbası ( Bolu usulü ) 89- Patates Çorbası ( Bolu usulü ) 90- Tıntışlı Çorba ( Zonguldak ) 91- Göce Çorbası ( Zonguldak ) 92- Pum pum Çorbası ( Zonguldak - Bartın ) 93- Öğre Çorbası ( Bartın ) 94- Çatalaşı Çorbası ( Çorum ) 95- Düğülaşı Çorbası ( Çorum ) 96- Kaypakaşı Çorbası ( Çorum ) 97- Sütlüaş Çorbası ( Çorum ) 98- Tataraşı Çorbası ( Çorum ) 99- Toyga Aşı Çorbası ( Çorum ) 100- Yarma Aşı Çorbası ( Çorum ) 101- Cıngıllı Melek Aşı Çorbası ( Çorum ) 102- Sulu Yayım Çorbası ( Karabük ) 103- Keşkek Çorbası ( Kastamonu ) 104- Paşa Çorbası ( Kastamonu usulü ) 105- Andoloz Çorbası ( Kastamonu ) 106- Ecevit Çorbası ( Kastamonu ) 107- Gelin Çorbası ( Kastamonu ) 108- Turşu Çorbası ( Kastamonu ) 109- Baldıran Çorbası ( Kastamonu ) 110- Dizin ( Geçin ) Çorbası ( Kastamonu ) 111- Sütlü Kabak Çorbası ( Kastamonu ) 112- Pirinç Paçası Çorbası ( Kastamonu ) 113- Mısır ( Aşlık ) Çorbası ( Sinop usulü ) 114- Kırlangıç Balığı Çorbası ( Sinop ) 115- Pancar Çorbası ( Sinop ) 116- Pazı Çorbası ( Sinop ) 117- Ispanak Çorbası ( Samsun ) 118- Haluçka Çorbası ( Samsun ) 119- Hamsi Çorbası ( Samsun usulü ) 120- Fasulye ( Lobya ) Çorbası ( Samsun usulü ) 121- Karalahana Çorbası ( Samsun usulü ) 122- Mısır Çorbası ( Samsun usulü ) 123- Pancar Çorbası ( Samsun ) 124- Pirinç Çorbası ( Samsun usulü ) 125- Etli Çorba ( Samsun ) 126- Nivik Çorbası ( Samsun ) 127- Cevizli Çorba ( Samsun ) 128- Pohot Çorbası ( Samsun ) 129- Isırgan Çorbası ( Ordu ) 130- Kara Kabak Çorbası ( Ordu ) 131- Karalahana Çorbası ( Ordu usulü ) 132- Mısır Çorbası ( Ordu usulü ) 133- Mantar Çorbası ( Ordu ) 134- Göklüce Çorbası ( Ordu usulü ) 135- Nivik Çorbası ( Tokat usulü ) 136- Bütün Çorbası ( Tokat ) 137- Bacaklı Çorba ( Tokat ) 138- Zoğallı Çorba ( Tokat ) 139- Topalaklı Mercimekli Helte Çorbası ( Tokat ) 140- Pezüklü Toyga Çorbası ( Tokat ) 141- Erikli Çorba ( Tokat ) 142- Karalahana Çorbası ( Trabzon usulü ) 143- Lahana Çorbası ( Trabzon ) 144- Mısır Çorbası ( Trabzon usulü ) 145- Süt Çorbası ( Trabzon usulü ) 146- Sütlü Kabak Çorbası ( Trabzon ) 147- Hamsi Çorbası ( Trabzon usulü ) 148- Balık Çorbası ( Trabzon ' un kıyı kesimlerinde ) 149- Trima ( Un ) Çorbası ( Trabzon ) 150- Isırgan Çorbası ( Trabzon usulü ) 151- Göklüce ( Sakarya ) Çorbası ( Trabzon usulü ) 152- Balkabağı Çorbası ( Trabzon ) 153- Kabak Çorbası ( Trabzon ) 154- Çatal Çorba ( Amasya ) 155- Toyga Çorbası ( Amasya ) 156- Dul Avrat Çorbası ( Amasya usulü ) 157- Kesme Çorba ( Amasya ) 158- Çılbır Çorbası ( Amasya ) 159- Sakala Çarpan Çorba ( Amasya ) 160- Unut Çorbası ( Amasya ) 161- Tekke Çorbası 162- Fasulye Çorbası ( Giresun ) 163- Karalahana Çorbası ( Giresun usulü ) 164- Pancar Çorbası ( Giresun ) 165- Pancar Yaprağı Çorbası ( Giresun usulü ) 166- Göcükdene Çorbası ( Giresun ) 167- Mısır Çorbası ( Giresun Usulü ) 168- Mendek ( yöre otu ) Çorbası ( Giresun ) 169- Çalıçiçeği Çorbası ( Giresun ) 170-Tavşaniçil Çorbası ( Giresun ) 171- Gemici Çorbası ( Giresun ) 172- Kuru Fasulye Çorbası ( Giresun ) 173- Göllü Gavut Çorbası ( Giresun ) 174- Gelecoş Çorbası ( Giresun ) 175- Kabaklı Fasulyeli Çorba ( Giresun ) 176- Kabaklı Lahana Çorbası ( Giresun ) 177- Fındık Çorbası ( Giresun ) 178- Ayranlı Çorba ( Gümüşhane ) 179- Fukara Dırma Çorbası ( Gümüşhane ) 180- Kuşburnu Çorbası ( Gümüşhane ) 181- Gavut Çorbası ( Gümüşhane ) 182- Doduk Çorbası ( Gümüşhane ) 183- Gendime Çorbası ( Gümüşhane ) 184- Un Herlesi Çorbası ( Gümüşhane ) 185- Mantı Çorbası ( Gümüşhane usulü ) 186- Ekmek Aşı Çorbası ( Gümüşhane ) 187- Zuluflu Çorba ( Gümüşhane ) 188- Fıt fıt Çorbası ( Gümüşhane ) 189- Haşıl Çorbası ( Gümüşhane ) 190- Ayvalı Çorba ( Gümüşhane ) 191- Yarpuz Çorbası ( Gümüşhane ) 192- Kesme Çorbası ( Bayburt ) 193- Ekşi Lahana Çorbası ( Bayburt ) 194- Galacoş Çorbası ( Bayburt ) 195- Soğuk Tatı Çorba ( Bayburt ) 196- Tatlı Çorba ( Bayburt ) 197- Kabak Çorbası ( Rize ) 198- Ayran Çorbası ( Rize ) 199- Balkabaklı Misket Çorbası ( Rize ) 200- Çömlek Çorbası ( Rize ) 201- Yumurta Terbiyeli Pirinç Çorbası ( Rize ) 202- Lor Çorbası ( Artvin ) 203- Kuru Fasulyeli Kesme Çorbası ( Artvin ) 204- Garşo ( Ekmek Aşı ) Çorbası ( Artvin ) 205- Nişoşlu ( Yoğurt ) Çorbası ( Artvin ) 206- Beyaz Lahana Çorbası ( Artvin ) 207- Gendimalı Süt Çorbası ( Artvin ) 208- Siyah Mercimek Çorbası ( Artvin ) 209- Sirkeli Çorba ( Artvin ) 110- Cevizli ve Fındıklı Cacık ( Artvin ) 111- Kesme Çorba ( Artvin ) 112- Gürcü Çorbası ( Artvin ) 113- Hağurso Çorbası ( Artvin ) 114- Çingar ( Isırgan otu ) Çorbası ( Artvin ) 115- Şalgam Çorbası ( Artvin ) 116- Keş Çorbası ( Artvin )
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder