8 Nisan 2012 Pazar
SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - Sütlü, Tahıllı, Ezme Taze Sebze Çorbası - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 1 tane kuru soğan, 4 tane büyük boy taze kabak, 4 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı mısır unu, yarım çay bardağı pilavlık bulgur, 1 çay bardağı süt, 6 su bardağı içme suyu, 3 tane kesme şeker, 4-5 dal dereotu, yarım çay kaşığı taze çekilmiş her renkten karabiber, yeterli miktarda tuz ÜZERİ İÇİN; 3-4 dal dereotu, 1 çorba kaşığı mısır unu, 1 tane büyük boy kabak, yarım çay kaşığı her renkten taze çekilmiş karabiber, 1 çay bardağı zeytinyağı HAZIRLANIŞI : Kuru soğanın kabukları soyulur, yıkanıp kurulandıktan sonra küçük küçük doğranır. Tencerede, zeytinyağı ısıtılır. Doğranmış kuru soğanlar, tuz, karabiber, kesme şekerler tencereye koyulur ve karıştırılarak, soğanlar sararıncaya kadar kavrulur. Mısır unu ilave edilerek, birkaç dakika daha karıştırılarak, kavrulur. Taze kabakların üzeri kazınır. Yıkanıp kurulandıktan sonra boylamasına dört eşit parçaya bölünür ve her parça 2-3 cm. ' lik küpler halinde doğranarak, tenceredeki kavrulan mısır ununa ilave edilir. Kabaklar da 5-6 dakika kadar karıştırılarak kavrulduktan sonra ateşten alınarak, el blenderinden geçirilip, püre haline getirilir ve tekrar ateşe koyulur. Ilık süt ve içme suyu ilave edilir. Karıştırılır ve kaynamaya bırakılır. Kaynayınca, yıkanmış ve suyu süzülmüş bulgurlar ilave edilir. Karıştırılır. Ateş kısılır ve tencerenin kapağı kapatılarak, kısık ateşte, bulgurlar pişinceye kadar kaynatılır. Bulgurlar pişince, tencere ateşten alınır. Tuz ilave edilerek, tuzu ayarlanır. Dereotu, iyice yıkanır, kurulanır ve ince ince doğranarak, çorbaya ilave edilip, karıştırılır. Tencerenin kapağı kapatılır ve çorba, 5 dakika kadar dinlendirilir. ÜZERİ İÇİN; Taze kabağın üzeri kazınır, yıkanıp kurulanır ve yuvarlak olarak, ince ince doğranır. Tavada zeytinyağı kızdırılır. Doğranan kabakların, her iki yüzü de mısır ununa bulanır ve kızgın zeytinyağında altın sarısı renginde kızartılır ve tabağa çıkartılır. Dinlenen çorba, büyük servis kabına boşaltılır. Kızartılmış kabakların yarısı, çorbanın içine atılır. Bir kaç dal dereotu ince ince kıyılarak, çorbanın üzeri süslenir. Taze çekilmiş karabiber de serpiştirilerek, kızartılmış kabakların diğer yarısı eşliğinde, sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. * Şimşir ağacından yapılmış, tahta kaşık kullanılır. ** BİLGİ : Çorbalar, her zaman birinci yemek olarak, sofradaki yerlerini alırlar.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder