1 Nisan 2012 Pazar
SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - YERELMALI CİBEZ OTU ÇORBASI - - Sebzeli Ot Çorbası - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 4 tane yerelması, yarım kg. cibez otu, 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi, 1 tane limon, 3 çorba kaşığı pirinç veya bulgur, 4 çorba kaşığı zeytinyağı, 5 su bardağı içme suyu, 1 çay kaşığı taze çekilmiş her renkten karabiber, yeterli miktarda tuz ( yarım tatlı kaşığı ) ÜZERİ İÇİN ; 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber,1 çorba kaşığı rendelenmiş kırmızı turp, 16 tane çekirdeksiz siyah zeytin ( ortası delik, halka şeklinde hazırlanmış veya köy zeytini olup, çekirdekleri çıkarılıp doğranmış ) HAZIRLANIŞI : Yerelmaları, yarım saat sirkeli suda bekletilir. Kağıt gibi ince ince dilimlenerek, tekrar sirkeli ve tuzlu suda bekletilir. Cibez otları ayıklanır. Dip kısımlarına, yaklaşık 1cm. derinliğinde, + şeklinde kesik atılır. İyice yıkanır. Tencereye, içme suyu ile bir miktar tuz koyularak, harlı ateşe oturtulup, kaynatılır. Kaynayan tuzlu bol suya, cibez otları atılarak, yarı diri şekilde haşlanır. İnce ince dilimlenen, yer elmaları, ilave edilir. 2 dakika kaynatıldıktan sonra tencere ateşten alınır. Pişirilen malzemeler el blenderinden geçirilerek, püre haline getirilir ve tekrar ateşe koyulur. Yıkanmış pirinç veya bulgur ile limon kabuğu rendesi ilave edilir ve bir taşım kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. Pişen çorba, büyük servis kasesine boşaltılarak, üzeri toz kırmızı biber, kırmızı turp rendesi ve çekirdeksiz siyah zeytin ile süslenerek, taze sıkılmış limon suyu eşliğinde, sofraya götürülür ve sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. * Limon suyu ve limon kabuğu rendesi yerine, portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi de kullanılabilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder