2 Haziran 2013 Pazar

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - BALIK SULU, NOHUTLU TOZ EV TARHANA ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  4 su bardağı balık suyu, 2 su bardağı içme suyu, tepeleme olarak 6 çorba kaşığı toz ev tarhanası, 1 su bardağı haşlanmış nohut, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, yeterli miktarda taze çekilmiş her renkten karabiber, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN ;  Birkaç tane taze nane yaprağı, yarım çay kaşığı kırmızı pul biber   HAZIRLANIŞI : Çorba tenceresine; tepeleme olarak, toz ev tarhanası koyulur. Üzerine, 2 su bardağı içme suyu boşaltılır. Zaman zaman şimşir kaşık ile karıştırılarak, yarım saat kadar erimesi için bekletilir. Daha sonra, balık suyu koyulur. Çorba tenceresi, orta hararetli ateşe oturtulur. Zeytinyağı, karabiber ve tuz ilave edilip, sürekli karıştırılarak pişirilmeye başlanır. Kaynayınca, haşlanmış nohutlar ilave edilir. Çorba kıvam alınca, ateşten alınır. Porselen veya cam çorbalığa boşaltılır. ÜZERİ ;  Taze nane yaprakları ve kırmızı pul biber ile süslenerek, sofraya götürülür ve sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.      * Toz ev tarhanasının tarifi bloğumda bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder