2 Haziran 2013 Pazar

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - KAYMAKLI VE PİRİNÇLİ BALKABAĞI ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1 tane kuru soğan, 300 gr. ayıklanmış balkabağı, 3 çorba kaşığı pirinç, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 6 su bardağı içme suyu, bir tutam hint cevizi ( muskat ) rendesi, yeterli miktarda her renkten taze çekilmiş karabiber, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN ;  6 tatlı kaşığı kaymak, birkaç tane taze nane yaprağı  HAZIRLANIŞI :  Kuru soğanın kabukları soyulur, yıkanıp kurulandıktan sonra küçük küpler halinde doğranır ve çorba tenceresine koyulur. Üzerine, zeytinyağı, karabiber, tuz ilave edilir. Çorba tenceresi, orta hararetli ateşe koyulur. Doğranmış kuru soğanlar, orta hararetli ateşte, şimşir kaşık ile karıştırılarak, sararıncaya kadar kavrulur. Bol su ile yıkanıp, suyu süzdürülmüş pirinçler ilave edilir ve 1-2 dakika daha kavurmaya devam edilir. Ayıklanmış bal kabakları, bol su ile yıkanır ve suyu süzdürüldükten sonra küçük küpler halinde doğranarak, çorba tenceresine ilave edilir. Birlikte 3-5 dakika daha karıştırılarak, kavrulur. Kavrulunca, içme suyu ilave edilip, karıştırılır ve çorba, kaynamaya bırakılır. Kaynayıp, balkabakları iyice yumuşayınca, ateşten alınır ve el blenderinden geçirilir. Çorba tenceresi tekrar orta hararetli ateşe oturtulur. Hint cevizi rendesi ( muskat ) ilave edilip, karıştırılır. 1-2 taşım daha kaynatılarak, ateşten alınır. Çorba, 6 çorba kâsesine veya tabağına boşaltılır. ÜZERİ ; Kaymak ve taze nane yaprakları ile süslenir. Hazırlanan çorba, sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder