10 Haziran 2013 Pazartesi

SEVGİ ' NİN ÇORBA GARNİTÜRLERİ - FOCACCİA - - İTALYAN MUTFAĞI - ( 6 - 8 kişilik )

     *  MALZEMELER :  300 gr. un, 150 ml. su ( İtalya - Liguriya ' da su ile beyaz şarabı karıştırmayı tercih edenler de vardır. ), bir miktar deniz tuzu, yarım küp yaş maya, bir miktar toz şeker, 50 ml. zeytinyağı   HAZIRLANIŞI :  Unun üzerine; maya parçaları, tuz ve toz şeker serpiştirilir. Ilık su veya ılık su ile karıştırılmış beyaz şarap ve zeytinyağı ilavesiyle iyice yoğrularak, pütürsüz bir hamur oluşturulur. 10 dakika dinlendirilir. Fırın tepsisi, zeytinyağı ile yağlanır. Hazırlanan hamur, merdane yardımı ile 2 cm. kalınlığında açılır ve fırın tepsisine yerleştirilir. 1 çorba kaşığı suya 2 çorba kaşığı zeytinyağı karıştırılarak, hamurun üzerine serpiştirilir. Hamurun üzerine, parmak uçları ile hamuru delmeyecek şekilde bastırılarak, çukurlar oluşturulur. Üzerine, deniz tuzu serpiştirilir ve 1 saat mayalanmaya bırakılır. Mayalanınca, önceden 190 C derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirilir. Pişince, fırından çıkarılır ve ince ince dilimlenerek, servis tabağına dizilir. Hazırlanan çorba eşliğinde sofraya götürülerek, sıcak veya ılık servis yapılır.  Afiyet olsun.    * İtalya ' da sabah kahvaltılarında tüketilir. Sade, bol soğanlı, biberiyeli, patatesli ve zeytinli olarak da hazırlanmaktadır. İtalya ' da; yemek öncesinde, iştah açıcı olarak tüketilmektedir. Beyaz şarap ve zeytin ile de tüketilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder