|
- Sütlü kuzu ciğeri çorbası - |
MALZEMELER : 150 gr. kuşbaşı doğranmış kuzu ciğeri, 2 su bardağı süt, 2 su bardağı içme suyu, 1 çorba kaşığı un, 1+1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tane defne yaprağı, 1-2 tutam karabiber, yeterli miktarda tuz ÜZERİ İÇİN ; Yıkanıp kurulanmış taze reyhan, nane ve maydanoz yaprakları, 1-2 tutam kırmızı pul biber, yarım çay kaşığı toz tarçın HAZIRLANIŞI : Kuşbaşı doğranmış kuzu ciğerleri, tel süzgece koyulur ve bol su ile yıkanarak, suyunun süzülmesi için bekletilir. Suyu iyice süzülünce, üzerine un serpiştirilir. Fazla unun çıkması için tel süzgeç sallanır. Tavada zeytinyağı kızdırılır. Kızınca, unlanmış kuzu ciğerleri koyulur ve karıştırılarak, iyice kavrulup, ateşten alınır. Çorba tenceresine, 1 çorba kaşığı zeytinyağı koyulup, ısıtılır. Isınınca, buğday unu ile karabiber ilave edilir ve şimşir kaşık ile sürekli karıştırılarak, 1-2 dakika kavrulur. Kavrulunca, süt ve su ilave edilir. Önce tel çırpıcı ile daha sonra şimşir kaşık ile karıştırılarak, kıvam alıncaya kadar pişirilir. Çorba kıvam alınca, ateşten alınır. Tuzu ilave edilerek, karıştırılır. Porselen çorbalığa boşaltılır. Kavrulan kuzu ciğerleri ilave edilerek, karıştırılır. ÜZERİ ; Yıkanıp kurulanmış taze nane, reyhan ve maydanoz yaprakları ile süslenir. Toz tarçın ile kırmızı pul biber serpiştirilir ve sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
|
- Sütlü kuzu ciğeri çorbası - |
|
- Sütlü kuzu ciğeri çorbası - |
|
- Sütlü kuzu ciğeri çorbası - |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder