3 Haziran 2013 Pazartesi

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - YILBAŞI MÜZİKLİ BARDAKTA, YILBAŞI ÇORBASI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1 tane küçük kuru soğan, 200 gr. kabuğu soyulup  çekirdekleri çıkarılmış balkabağı, 1 su bardağı süt, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı pirinç unu, 3 su bardağı içme suyu, bir tutam muskat ( Hint cevizi ), bir tutam karabiber, yeterli miktarda tuz  ÜZERİ İÇİN ;  3 dal taze nane, 3 dal taze reyhan, 4 tutam kırmızı pul biber   HAZIRLANIŞI :  Kuru soğanın kabukları soyulur, yıkanıp kurulandıktan sonra küp küp doğranır. Çorba tenceresine zeytinyağı koyulup, orta hararetli ateşte ısıtılır. Doğranmış kuru soğanlar, karabiber, tuz ilave edilir ve şimşir kaşık ile karıştırılarak, soğanlar sararıncaya kadar kavrulur. Kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarılmış balkabağı, bol su ile yıkanır ve kurulandıktan sonra küçük küpler halinde doğranarak, kavrulan kuru soğanlara ilave edilir. Birlikte 2-3 dakika daha kavrulduktan sonra üzerine, pirinç unu serpiştirilir. 1-2 dakika daha karıştırılarak kavrulduktan sonra süt ve içme suyu ilave edilir ve balkabakları yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Balkabakları yumuşayınca, çorba tenceresi ateşten alınır. Çorba, el blenderinden geçirilir. Tekrar ateşe koyulur. Muskat ( Hint cevizi ) serpiştirilip, karıştırılır. Çorba, 1-2 taşım kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. Yılbaşı müziği çalan bardaklara paylaştırılır. ÜZERLERİ ;  Yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince kıyılmış taze nane ve taze reyhan yaprakları ile süslenir. Birer tutam kırmızı pul biber serpiştirilir. Zeytinyağında kızartılmış sıcak misket köfteleri eşliğinde sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.      ** Misket Köftelerinin Malzemeleri ;  100 gr. yağsız dana kıyması, 1 tane arpacık soğanı, yeterli miktarda karabiber ve tuz * Misket köftelerini bulamak için ; 1 çorba kaşığı buğday unu   * Misket köftelerini kızartmak için ; 1 çay bardağı zeytinyağı   ** Misket Köftelerinin  Hazırlanışı :  Arpacık soğanının kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra çukur cam kap içine rendelenir. Kıyma, karabiber ve tuz ilave edilip, iyice yoğrulur. El su ile ıslanır. Köfte harcından misket büyüklüğünde parçalar kopartılıp, avuç içinde yuvarlatılarak, misket köfteler oluşturulur. Hafifçe un serpiştirilmiş tepsiye dizilen misket köfteler, tepsi hafifçe sallandırılarak, köftelerin una bulanması sağlanır. Zeytinyağı, orta hararetli ateşte kızdırılır. Kızınca, hazırlanan misket köfteleri içine atılır ve tava hafifçe sallanarak, köfteler iyice kızartılır. Kızaran köftecikler, fazla yağlarının emilmesi için, kâğıt peçete serilmiş tabağa çıkartılır. Daha sonra uygun bir servis tabağına koyulur. Hazırlanan '' Yılbaşı Çorbası '' eşliğinde sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder