10 Haziran 2013 Pazartesi
SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - DANA KIYMALI VE HAVUÇLU TAZE İÇ BEZELYE ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 1 tane kuru soğan, 2 diş taze sarımsak, 500 gr. taze iç bezelye, 300 gr. yağsız dana kıyması, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 tane havuç, 1 çorba kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 2 tane defne yaprağı, yeterli miktarda karabiber ve tuz ÜZERİ İÇİN ; 6 dal dereotu HAZIRLANIŞI : Kuru soğanın ve sarımsakların kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra küçük küpler halinde doğranır. Taze iç bezelyeler bol su ile yıkanır ve suyunun süzülmesi için kevgir içinde bekletilir. Havuçların üzeri, bıçak yardımı ile kazınır. Yıkanıp kurulandıktan sonra küçük küçük doğranır ve tabak içine alınır. Çorba tenceresine zeytinyağı koyularak, orta hararetli ateşte ısıtılır. Doğranmış kuru soğanlar, sarımsaklar, defne yaprakları, karabiber ve tuz ilave edilir. Şimşir kaşık ile karıştırılarak, soğan ve sarımsaklar sararmaya başlayıncaya kadar kavrulur. Yağsız dana kıyması ilave edilir ve kıyma suyunu salıp çekinceye kadar kavurmaya devam edilir. Kıymanın suyunu çekip bitirmesine yakın salçalar ile doğranmış havuçlar ilave edilir. 2-3 dakika daha kavrulur ve 6 su bardağı içme suyu boşaltılıp, tencerenin kapağı kapatılarak, kaynamaya bırakılır. Havuçlar yumuşayınca, çorba ateşten indirilir. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. Defne yaprakları çıkartılır. Hazırlanan çorba, porselen veya cam çorba kabına boşaltılır. ÜZERİ ; Yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince kıyılmış dereotu ile süslenerek, sofraya götürülür ve sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder