26 Mart 2014 Çarşamba
SEVGİ ' NİN ÇORBA YANI EKMEĞİ - BUZDOLABINDA 3 - 4 GÜN TAZELİĞİNİ KORUYABİLEN ÇİN EKMEĞİ - ( ÇİN MUTFAĞI )
* MALZEMELER : 50 gr. un, 250 ml. su - 350 gr. un, 55 gr. toz şeker, 1 paket kuru maya, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı + 1 çay kaşığı süt tozu - yarım bardak süt, 30 gr. tereyağı, 1 tane yumurta HAZIRLANIŞI : 50 gr. un küçük bir tencereye koyulur. Üzerine, 250 ml. su boşaltılır. Çırpma teli ile karıştırılarak, 1-2 dakika pişirilir. Bu karışımın 65 dereceye ulaşmış olması gerekmektedir. Karışım, yoğun kıvam almaktadır. Lapa gibi olmaktadır. Bu, pişirdiğimiz karışımın adı; TANJONG ' dur. 350 gr. un miksere koyulur. 55 gr. toz şeker ilave edilir. 1 paket kuru maya ile1 tatlı kaşığı tuz koyulur. 1 tatlı kaşığı + 1 çay kaşığı süt tozu eklenerek, karıştırılır. Ayrı yerde, sıvı malzemeler için; yarım bardak süt, 30 gr. tereyağı, 1 tane yumurta çırpılır. Bu sıvı karışım, Tonjong karışımına eklenir. Karışım, miksere boşaltılır ve 5-6 dakika mikser ile yoğrulur. Hamur, elâstik kıvamda bir hamur olmalıdır. Hazırlanan hamur, içi yağlanmış bir kap içine koyulur ve streçlenerek, sıcak bir yerde 40 dakika dinlendirilir. Dinlendikten sonra hamur, 4 eşit parçaya bölünür. Avuç içinde yuvarlanarak, içi yağlanmış uzun, dikdörtgen fırın kabına 4 top şeklinde, aralarında boşluk bırakarak, yerleştirilir. Üzeri streçle kaplanır. Bu şekilde de, 40 dakika dinlendirildikten sonra üzerine çırpılmış yumurta sürülür ve önceden ısıtılmış 180 C derecedeki fırında pişirilir. Pişince, fırından çıkarılır. Ilık veya soğuk servis yapılır. Çin çorbaları ile servis edilmesi idealdir. Afiyet olsun. * Ekmeğe, istenirse; kuru üzüm, tarçın veya şeker de eklenebilir. * Bu Çin ekmeğinin, hava almayan, sıkı kapaklı bir kap içine koyulup, buzdolabında 3-4 gün bekletildikten sonra çıkarıldığında, ilk günkü tazeliğini koruduğu görülür.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder